Szárzúzók a pendakft.hu webáruházban

Minden nagyobb gazdaságban szükség van gépekre, melyek segítik a munkát, ezáltal rengeteg időt és energiát lehet megtakarítani, vagyis a munkavégzés jóval hatékonyabb lesz.

Szárzúzók alapvetően olyan multifunkcionális gépek, melyek megoldást jelentenek számos problémára, így érdemes ezt választani. A szárzúzóknak számos felhasználási módja van, így például tökéletesek bozót, aljnövényzet, cserje tisztítás, ápolás, erősebb szárú szántóföldi tarlómaradványok zúzása, aprítása, parlagfűvel gondozott táblarészek gondozása, bozótirtás, elhanyagolt területek fű- és gyomirtása, szőlős, gyümölcsösültetvények venyige, gyümölcsfa-nyesedékek zúzása, aprítása, valamint talajon való elterítése vagy a zúzalék begyűjtése, közlekedésre szánt utak szegélyinek gazmentesítése esetén. A szárzúzók olyan gépek, melyekre a nagyobb gazdaságokban elengedhetetlenül nagy szükség van. A szárzúzó gépeknek számos különféle típusa létezik, amik közül nem könnyű választani. Egy kis segítséget nyújtunk ezen a téren is.

Többféle kialakítású szárzúzógép létezik, háromtípust lehet megkülönböztetni, mégpedig a függesztett, félig felfüggesztett és vontatott kivitelűt. Az építési mód a gépek munkaszélességétől függ. A nagyjából három méter körüli munkaszélességgel rendelkező gépek függesztett kivitelben készülnek, az ennél szélesebbek pedig félig függesztett vagy vontatott kivitelben vannak legyártva. A gépek vágószerkezete vagy másként zúzószerkezete függőleges vagy vízszintes tengelyű lehet. Ennek értelmében beszélhetünk vízszintes tengelyű, lengőkéses szárzúzókról és függőleges tengelyű rotációs szárzúzókról. A vízszintes tengelyű szárzúzók leginkább talajmaró gépekhez hasonlítanak, A függőleges tengelyű szárzúzók pedig a felső hajtású rotációs fűkaszákhoz hasonlítanak.

Vélemény, hozzászólás?