Műköröm egy tinédzsernek?

Nagyon sok körmös szakember tapasztalja, hogy egyre több fiatal szeretne időpontot kérni. Ekkor sokakban felmerül a kérdés, hogy lehet-e egy fiatal lánynak műkörme vagy sem? Erről megoszlanak a vélemények. Az alábbiakban néhány hasznos gondolatot osztunk meg.

Műköröm esetében, amikor egy fiatal lány kezén látni, gyakran felmerül, hogy szabad-e nekik hordani. Nagyon sokan azt mondják, hogy ez a szülő felelőssége, neki kell megtiltani. Sok helyen az iskolában sem szabad ilyen körmöket hordani, mivel a házirend tiltja. Érdemes azt is tisztázni, hogy nagyon nem mindegy, hogy egy 16-18 éves, szinte felnőtt lányról vagy egy 12 évesről van szó. Utóbbi esetben érthető, ha felszalad az emberek szemöldöke. Egy fiatal lány szervezete még fejlődésben van, vagyis nem úgy reagál némely dolgokra, mint egy felnőtt teste. Például könnyen lehet, hogy némely lakkok, alapanyagok összetevői allergiás reakciót váltanak ki. A túl hosszú körmök szintén nem előnyösek, hiszen a sporttevékenységet és a mindennapi körmöket is könnyen akadályozhatja. Kamaszkorban teljesen természetes, hogy a gyerekek előszeretettel feszegetik a határokat.

Természetesen 16 éves kor alatt nem érdemes mindent megengedni és ebbe a műköröm is beletartozik. Egy szolidabb géllakk akár fiatalabb korban is szóba kerülhet, azonban a műkörömmel jobb várni. A fiatal stílusa ekkor még eleve nem kiforrott, még csak bontogatja a szárnyait. Ezen az úton érdemes támogatni, azonban a korlátokat is felállítani, hogy a gyerek ne essen túlzásokba. A visszafogott, elegáns körmökbe a legtöbb középiskolában nem kötnek bele, viszont a feltűnő, túlzó műköröm sok tanárnak szemet szúrhat. Ebben az esetben a szülő felelőssége elsődleges, hiszen a körmös egy szolgáltatást nyújt, így nem az ő feladata megítélni, hogy a kamasznak kell-e a szolgáltatás.