Fontos kerti eszközök, amelyek nem hiányozhatnak otthonról

A kerti szerszámok nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a talajmozgatás, növénytermesztés és az egyéb munkák elvégzése egyszerűen történjen. A megfelelő eszközök nélkül komoly nehézséget jelentene bármiféle hatékony tevékenység elvégzése.

Kerti eszközök abban az esetben is szükségesek, ha nem feltétlenül szeretnénk növényeket termeszteni, hanem elsősorban a kertet akarjuk karbantartani. Ha szeretnénk kialakítani egy kiskertet növénytermesztés céljából vagy magaságyást készítünk, akkor pedig nem kérdés, hogy szükség van pár szerszámra. Az ásó, kapa és gereblye a legalapvetőbb eszközök, melyek a földműveléshez elengedhetetlenek. Arra érdemes ügyelni a választás során, hogy a nyél lehetőleg ergonomikus kialakítású legyen, hogy hosszú időn keresztül kényelmesen tudjuk használni az eszközt. Nagyon gyakran több ugyanolyan szerszám is megtalálható egy háztartásban, mivel a különféle kialakítás más és más fajta munkát tesz lehetővé. Egy egyszerű példával élve, a laza föld mozgatása egy egyenes élő ásóval a legegyszerűbb. Ha a talaj kötött, tömör, akkor a csúcsos típussal járunk a legjobban.

Az elmúlt években gyakori a nagy szárazság, így, ha szeretnénk elkerülni, hogy a nagy gonddal ápolt növényeink elszáradjanak, akkor ajánlott beszerezni egy nagy öntözőkannát vagy egy slagot. A fiatal növények, illetve a palánták vízellátása érdekében egy kézi permetező is jól jöhet. A magas víznyomás ugyanis könnyen sérülést okozhat a növény leveleiben vagy a gyökerekben. A metszőolló szintén fontos része a kerti munkának, mivel levághatjuk vele az elszáradt hajtásokat, kisebb ágakat, valamint megritkíthatjuk a túl sűrű bokrokat. Arra érdemes figyelni, hogy a zár az eszköz közepén helyezkedjen el, ne a végén, így egyszerűbb lesz a használat.