Miért előnyös a PVC tetőszigetelés?

A tetőszigetelés jelentőségét szerencsére egyre többen ismerik fel. A PVC tetőszigetelés kiváló alternatíva, mely nem csak a csapadék beszivárgás ellen véd, hanem az épület energetikai besorolásának javításához is hozzájárul.

PVC tetőszigetelés több esetben is szóba jöhet. Például az új, könnyűszerkezetes lapos tetők kapcsán, de a ferde tetők esetében is kivitelezhető. A tető szigetelése rendkívül fontos. Sokan csak a falakra és a nyílászárókra koncentrálnak, azonban ez nem elegendő, hiszen a hő jelentős része a tetőn keresztül távozik. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Már az építési fázisban is nagy hangsúlyt kell fektetni a precíz PVC tetőszigetelés kialakítására. Ha ez így történik, akkor nem csupán komfortosabb lesz a bent lévők tartózkodása az optimális hőérzet miatt, hanem a fenntartási költségek összege is minimalizálható. A PVC tetőszigetelés az építmény, valamint a tető között egyfajta védőrétegként van jelen, tehát megvédi a ház szerkezetét a portól és víztől, valamint a szél befújásától. Gyakorlatilag egy gát jön létre, mely az épületen belüli gőzöket kitűnően megtartja.

Ahhoz, hogy a PVC tetőszigetelés megfelelő legyen, nagyon fontos, hogy megfeleljen bizonyos kritériumoknak. A professzionálisan kivitelezett PVC tetőszigetelés szél- és vízálló, azonban a párát képes átengedni. Nagyon fontos, hogy a szigetelőréteg olyan anyagból készüljön, mely a levegőgőz keringését lehetővé teszi, mert ellenkező esetben átnedvesedhet a szigetelőanyag, melynek következtében csökken a szigetelőképesség és nem kizárt, hogy penész jelenik meg. A PVC szigetelés mindenképp jó döntésnek számít, mivel gyors és hatékony megoldás. Ha szeretne elérhetőséget vagy bővebb információkat tudna meg, akkor látogasson el a slepszer.hu weboldalra!