Gráf homlokzati állvány helyes felállítása és alkalmazása

A gráf homlokzati állvány nem más, mint egy könnyűszerkezetes állvány, amelyet rendkívül egyszerű építeni és bontani. Más állvány típusokhoz képest ez hatalmas előny. Emellett a gráf állvány rendszer négyzetméterenként terhelhető.

Gráf homlokzati állvány telepítése során az elsődleges lépés a tervezés, illetve a munkaterület lehatárolása és a közelben tartózkodók tájékoztatása. A figyelem felkeltés egészségvédelmi és biztonsági eszközökkel történik. A szakemberek a szükséges organizációs terület kijelölése kapcsán is igazán körültekintően járnak el. Egy négy főből álló szakember brigád akár ötszáz négyzetméter síkterületet képes beállványozni akár egy nap alatt. Az állványozás komoly szaktudást és tapasztalatot igényel, ugyanis a magasban végzett munka nagyon sok veszélyforrást foglal magába. Az alapok helyes megépítése különösen fontos, hiszen ez fogja tartani a teljes állványzatot, illetve a rajta dolgozó munkásokat. Az alap egyenletes teher elosztásáról a megfelelő alátét padló alkalmazása által lehet gondoskodni. Ugyanakkor ez nem elegendő, mivel a víz behatolása ellen is tenni kell. Az építés ideje során az állványzatot mindkét síkban alaposan ki kell merevíteni, hogy valóban stabil legyen.

Az állványra nagy hangsúlyt kell fektetni, ezt minden állvány építő szakember tudja. Az alátámasztás padlózata nem billeghet, a csatlakozó járólapoknak pedig egy síkban kell lenniük. Fontos, hogy mindez szintkülönbségek nélkül valósuljon meg. Az egyes szintek közti magasságnak legalább százkilencven centinek kell lennie. Abban az esetben, ha a szintek közt több, mint két méter magasság van, akkor a biztonság érdekében egy méteres magasságban mindenképp korlát felszerelésre van szükség. Bővebb információkat az allvanycentrum.hu weboldalon tudhat meg!