Mi a teendő, ha a gázkazán bemondta az unalmast?

Annál nagyobb kellemetlenség talán nincs is, mint amikor télen, a legnagyobb hidegben tönkre megy a kazán. Azonban ez nem kizárt, főleg abban az esetben, ha a kazán nincs kellőképp karbantartva.

A tönkrement gázkazánról többet olvashat ide kattintva. A rendszeres karbantartás az egyik legjobb módszer annak érdekében, hogy a gázkazán ne menjen tönkre télen, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. A kazán ellenőrzésére és karbantartására a legideálisabb időszak a nyár vagy amikor nincs fűtési időszak, hisz probléma esetén sem kell lemondani a melegről, hanem nyugodtan lehet a hiba elhárítással foglalkozni. Sajnos vannak, akik igyekeznek az interneten olvasottak vagy videók alapján megjavítani a kazánt. A leírások és a videók, azonban nem érnek fel a több éves szakmai tapasztalattal, így érdemes fűtésszerelő szakember segítségét kérni. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy bármennyire is igyekszünk rendben tartani kazánunk, a régi elhasznált kazán idővel a legnagyobb igyekezet ellenére is csődöt mondd.

Ha a kazán a legzordabb hidegben megy tönkre, akkor a család napokig, rosszabb esetben akár hetekig fagyoskodhat a hidegben, így érdemes folyamatosan ellenőriztetni a kazánt és a cseréről is kikérni a véleményét. A legtöbb lakásban hiába működik kiválóan a kazán, ha a ház rosszul szigetelt, mivel így rengeteg hő veszik el. Nem csak a szigeteléssel lehet baj, de akár a nyílászárokra is ráférhet egy csere, hiszen sokszor itt is elszökik a nehezen megtermelt hő. Ha gyorsan akarunk felmelegedni a hideg lakásban, akkor a forró leves kiváló alternatíva, valamint a meleg vizes palackok is hozzá járulhatnak, hogy meleg legyen. Bővebb információkért, valamint fűtésszerelő szakember elérhetőségéért látogasson el a futes-gazsszereles.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?