Milyen egy digitális nomád élete?

Az átlag ahhoz van szokva, hogy állandó munkahely és lakóhelye van. A kiszámíthatatlanságot ugyanis a többség nem kedveli. Vannak ugyanakkor olyanok, akik szeretik, hogy életükben semmi sem állandó.

A digitális nomádokról itt tudhat meg többet. A technológiai innováció új szakmák kialakulását eredményezte, mely azzal jár, hogy vannak olyanok, akiknek úgy dolgoznak, hogy gyakorlatilag minimális kötöttség éri őket a munkájuk kapcsán. Ez annak köszönhető, hogy munkájukhoz nem kell több, mint laptop, telefon és stabil internet kapcsolat kell. Legalábbis a külső szemlélő ennyit lát a digitális nomádok életmódjából. Ez azonban sokszor nem ilyen egyszerű, főleg, ha az illető külföldön él. Ez ugyanis azzal jár, hogy az itthoni élet teljesen felszámolásra kerül. Ez annyit jelent, hogy csak a mozdítható dolgok egy részét viheti magával a digitális nomád, a házat, autót el kell adnia. Ugyanakkor egy ilyen életmódba csak bizonyos tőkével érdemes belevágni, hiszen a repülőjegy a kinti tartózkodás, az utazások mind pénzbe kerülnek. Egy ilyen életmód mellett, talán mondanunk sem kell, nem egyszerű párkapcsolatot vagy akár barátságokat fenntartani.

Ha külföldi életmódról van szó, akkor nem árt bizonyos szinten beszélni a nyelvet. Ezenkívül jó tisztában lenni a kinti betegellátással, ha valami baj lenne, valamint a kinti adózással ügyintézéssel kapcsolatban is érdemes információkat gyűjteni. Alapvetően a digitális nomádok nagy része vállalkozó. Egy jó könyvelő nagy segítség lehet, hiszen nem egyszerűi itthon sem, pláne külföldön boldogulni a kacifántos jogi és adózási útvesztőkkel. Az ország megválasztásánál érdemes olyan helyet választani, ahol a világhálót nem korlátozzák, valamint, nem kerül horribilis összegbe.

Vélemény, hozzászólás?