Megfelelően alkalmazva a hajvasaló rendszeres használata sem okozhat károsodást

Egy csodaszép frizura elkészítése olykor bizony hosszú órákat is igénybe vehet, ám rohanós reggeleken erre csak a legszerencsésebbeknek van ideje. Szerencsére a megfelelő eszközök és kozmetikumok használatával akár percek alatt megigazíthatjuk hajkoronánkat, ám a problémák elkerülése érdekében nagyon megfontoltan kell ilyenkor eljárnunk.

Különösképp helytálló ez a megállapítás a hajvasaló esetében. Ezzel a kiegészítővel ugyan pár mozdulattal gyönyörű, egyenes szálakat alkothatunk, viszont ha nem az ideális technikát alkalmazzuk, akkor azt a szálak szerkezete bánhatja, ami hosszú távon sajnos komoly következményekkel jár. Ezért aztán elsőként azt kell megvizsgálnunk, milyen anyagból készült hajvasaló segítségével érhető el a legkíméletesebb hatás. A leginkább pénztárcabarát modellek általában vas lappal rendelkeznek, ez azonban hőelosztási képességei miatt nem épp a legszerencsésebb. A teflon hajvasaló már kiváló minőséget biztosít, miképp a kerámia is remek alternatívának számít. A csúcskategóriát a titán jelenti, ám ezek ára jóval magasabb.

Miután beszereztük a megfelelő darabot, már csak arra kell kiemelt figyelmet fordítanunk, hogy használat közben ne kövessünk el olyan hibát, ami a hajszálak károsodásához vezet. A kellő alapot az ideális sampon jelenti, amennyiben a hajvasaló használatára napi szinten sort kerítünk, akkor mindenképpen egy szulfátmentes termék mellett tegyük le a voksunkat. A legfontosabb azonban az, hogy soha, semmilyen körülmények között ne használjuk a gépet, ha nedves a hajunk. Így ugyanis a keletkező légbuborékok komoly roncsolást végeznek a szálakban és ez már rövid távon is töredezett végeket eredményez. Végül pedig azt se felejtsük el, miszerint hajvasaló használatakor elengedhetetlen a hővédő alkalmazása és természetesen a megfelelő hőfok beállítása is.