Mit lehet tenni a migrénes fejfájás ellen?

A migrénes fejfájás nagyon sok embert érint. Aki megtapasztalja a migrén tüneteit, az tisztában van vele, hogy mennyire megnehezíti a mindennapokat a gyötrő fájdalom. Kifejezett gyógymód nincs, azonban vannak olyan módszerek, melyek segítenek a panaszok enyhítésében.

Migrénes fejfájás hazánkban minden tizedik embert érint. Az erős, pulzáló fájdalom gyakran nem csak az egyik, hanem a fej mindkét oldalát érinti. A kísérő tünetek még rosszabbá teszik ezt az állapotot, például az émelygés, hangulatváltozások, látászavar, koncentrációs nehézségek, hányás és ingerlékenység. Kifejezett gyógymód nem létezik, azonban vannak módszerek, melyekkel enyhíteni lehet a rohamok intenzitását és gyakoriságát. Emellett a megelőzéshez is hozzájárulhatnak ezek az alternatívák. Ha a megelőzés a célunk, akkor az akkupunktúrás kezelés lehet nagyon hasznos, mint kiegészítő kezelés. A kiegyensúlyozott életmód szintén nagyon sokat segíthet, hiszen sokaknál a stressz, a nem megfelelő étkezés vagy a nem megfelelő mennyiségű alvás váltja ki a panaszokat. Az egészséges életmód szerepét nem szabad lebecsülni, mivel akár a migrén kialakulását is meg lehet akadályozni.

Sokak esetében úgy nevezett triggerek okozzák a panaszokat, például bizonyos élelmiszerek. Sokaknál a kovászolt vagy marinált ételek, sokáig érlelt sajtok, konzervek vagy félkész ételek okoznak problémát. Emellett az alkohol és a nagy mennyiségű koffein is problémás lehet. Ha valamiről biztosan tudjuk, hogy nem tesz jót, felerősíti a tüneteket vagy kiváltja a migrént, akkor jobb, ha mellőzzük az étrendünkből. Ezenkívül a Dolixir is nagyon sokat segíthet természetes összetevői segítségével a különféle fájdalmakon, mint például a migrénes fejfájás. Praktikus kiszerelése miatt egyenesen a fájdalom helyén használható.