Tanuld meg az eredeti parfüm helyes használatát!

Bármilyen parfümöt használsz, alapvető, hogy helyesen tudd használni, ugyanis enélkül a leginkább hozzád passzoló illat is kellemetlenné válhat. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség még a legalapvetőbb tudnivalókkal sincs tisztában a parfüm használat kapcsán.

Eredeti parfümök terén bőven van miből válogatni, így nem érdemes beérni holmi hamisítványokkal. Ha megbízható helyről szerezzük be a terméket, akkor nem kell aggódnunk a valódiságot illetően. Ha megtaláljuk a nekünk tetsző illatot, akkor a következő lépés a megfelelő alkalmazás. Sokszor ezen a ponton bukik el a dolog. A parfümöt legjobb a zuhanyzást vagy fürdést követően használni, mivel hő hatására kinyílnak a pórusok, így az illat hosszabb ideig lesz érezhető. Sokan mindössze pár centiről permetezik magukra az illatot, ami nagy hiba. Sokkal jobban járunk, ha nagyjából húsz centiméteres távolságból illatozzuk be a bőrünket. Emellett az is fontos, hogy takarékosan bánjunk az illattal. Rengeteg ember esik abba a hibába, hogy hosszú perceken keresztül permetezi magára a parfümöt, melynek nem sok értelme van, hiszen így a legszolidabb illat is fullasztóvá válhat.

Egy intenzívebb hatású illat esetén pedig ne csodálkozzon, ha a túlzott használat hatására senki nem akar megmaradni a közelünkben. Akik igazán elvetemültek, azok akár a hajukat is beparfümözik, melynek végképp semmi értelme nincs. A parfüm jelentős része alkohol, amely kiszárítja a hajat és a fejbőrt. Ráadásul, ha még festett is a haj, akkor nagy esély van rá, hogy a ráfújt alkoholos folyadék színváltozást idéz elő. Emiatt nem érdemes kockáztatni, inkább használjuk a parfümöt rendeltetésszerűen az úgy nevezett pulzus pontokon, mint például a könyök belső fele, a csuklók, a nyak vagy a mellkas, ahol intenzívebben érződik az illat.