Lakberendezés a hálószobában

A hálószoba az a helyiség, ahol véget ér a nap. Nyugovóra térünk és átalusszuk az éjszakát. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a helyiségben megnyugtató atmoszférát teremtsünk, mely elősegíti a pihenésünket. A helyiség berendezése során ezt kell szem előtt tartanunk.

Lakberendezés a hálószobában különösen fontos, hiszen megnyugtató enteriőrt kell teremtenünk. Ebben a helyiségben célszerű a megnyugtató színeket preferálni, mivel az erős árnyalatok és élénk színek sokkal inkább energiával töltenek fel, mintsem megnyugtatnak. Hideg és meleg színek közül egyaránt válogathatunk. Csak arra kell ügyelni, hogy az adott szín ne terhelje meg az idegrendszerünket. A semleges színek, például a bézs vagy az olyan árnyalatok, mint a halvány lila, zöld vagy rózsaszín, nyugtató hatásúak. De, akár a kék is megfelelő lehet a megfelelő árnyalatban. A világítást is ennek megfelelően célszerű kiválasztani. A hálóban nincs szükség túl erős fényforrásokra, legfeljebb annyira, mely biztosítja, hogy át tudjunk öltözni vagy az ágyban fekve olvassunk. A legelőnyösebb, ha minden fényforrás esetében szabályozni tudjuk a fényerősséget.

A természetes fény távol tartása érdekében a reluxák és redőnyök bizonyulnak jó választásnak. Arra is ügyelni kell, hogy a hálószoba valóban arra szolgáljon, ami, tehát alkalmas legyen a pihenésre. Ne zsúfoljuk tele különféle bútorokkal és tárolókkal, hiszen nem raktár, hanem a nyugalom, a pihenés szigete. Ezt elősegítheti még, ha a természetet belecsempésszük a helyiségbe, szobanövények vagy növénymintás tapéta formájában. A nyugodt, hívogató tér megteremtésében nagyon sokat segíthetnek a pihe-puha textíliák, takarók és párnák. A legfontosabb mindenképp az, hogy a helyiségben megteremtsük a harmóniát és az egységes enteriőrt.