Ezek a feladatok várnak ránk a FAM tanfolyam elvégzését követően

Villanyszerelőként folyamatosan változatos feladatokkal találkozhatunk, sőt, rengeteg olyan szakmai képzés is elérhető, amivel állandóan fejlődhet tudásunk. Ezek közül néha nem egyszerű választani, hiszen az elérhető kereset mellett rengeteget nyom a latban az is, mennyire áll közel hozzánk az adott ágazat.

A FAM tanfolyam segítségével elsajátítható tudásanyag azonban nem csupán rendkívül hasznos, de a megszerezhető végzettség egyben kiemelkedően piacképesnek is tekinthető. A kisfeszültségű mérőhelyi szerelésre ugyanis az élet szinte minden területén szükség van, méghozzá folyamatosan. Ezeknek az eszközöknek rendszeresen indokolt a cseréje, illetve a karbantartása, amit csak olyan szakember végezhet, aki a FAM tanfolyam sikeres elvégzését követően megszerezte a képesítő vizsgán a teljesítésről szóló bizonyítványt. Egy gyakorlott specialistának ez persze nem jelent különösebb kihívást, különösképp, mert az oktatás mindössze három napot vesz igénybe, így nem igényel jelentős időbefektetést.

Mivel a FAM tanfolyam kifejezetten szakembereknek lett kifejlesztve, ezért a részvételhez kötelező a megfelelő előképzettség megléte. Az elfogadott szakmák listáját minden esetben megtaláljuk a jelentkezési lapon, ezt érdemes nagyon alaposan áttanulmányozni, hiszen jó néhány villanyszerelői, technikusi, illetve mérnöki ágazat szerepel a felsorolásban. Tekintettel arra, hogy a FAM tanfolyam teljesítését követően nagy felelősséggel járó feladatokat kell majd ellátnunk, az önálló munkavégzéshez legalább 1 év szakmai tapasztalattal is rendelkeznünk kell. Ennek birtokában már végezhetjük mérőhelyek telepítését és cseréjét, valamint teljes körű karbantartását is és az időszakos biztonsági ellenőrzéseket is megvalósíthatjuk. Munkánk során folyamatosan kell adatot is gyűjtenünk és a kapott értékek kielemzése is ránk hárul majd.