Körültekintően válasszunk a laminált padló kínálatból

Otthonunk kialakítása, illetve felújítása során számtalan tényezőre kell odafigyelnünk és előzetesen talán nem is gondolnánk, ám ezek közül az egyik legfontosabb, hogy milyen padlóburkolatokat választunk. Ez a döntés ugyanis nem csupán a komfortérzetünkre lesz hatással, de az egyes helyiségek hosszú távú használhatóságára is.

Napjainkban a járólap mellett a laminált padló az egyik legnépszerűbb alternatíva, köszönhetően előnyös tulajdonságainak. A fürdőszobába, illetve mellékhelyiségbe ugyan a hidegburkolat a legkézenfekvőbb megoldás, ám minden más szobába tökéletesen alkalmas a laminált padló. A legfőbb kérdést általában a konyha jelenti, hiszen ott jóval magasabb a kockázata a nedvesség megjelenésének – főképp, ha a mosógépet is oda építjük be -. Szerencsére ma már könnyedén találunk olyan darabot a laminált padló kínálatból, ami kibír egy balesetet anélkül, hogy felpúposodna, vagy átengedné a vizet a mélyebb rétegekbe. Tanácsos egyébként is egy ilyen modellel burkolni a többi területet is, főképp kisgyermekek, illetve háziállatok mellett.

A vízállóságon túl azonban nagy hangsúlyt kell fektetni a laminált padló strapabíróságára is. Különösen hangsúlyos ez a kérdés olyankor, amikor nagy forgalmú helyeken alkalmaznánk a burkolatot, hiszen például egy kisebb üzletben, vagy butikban is rengeteg ember megfordul nap mint nap. Ilyenkor mindenképpen a lehető legvastagabb, legnagyobb kopásállósággal rendelkező laminált padló mellett tegyük le a voksunkat. Ezek bekerülési költsége ugyan némileg magasabb, ám sokkal tovább megőrzik eredeti állapotukat, ez pedig hosszú távon komoly kiadásoktól menthet meg minket. Ugyanígy ajánlott eljárni otthonunk kapcsán is, hiszen egy-egy felújítás rengeteg időt elvesz és nagy felfordulással jár. Minél ritkábban van erre szükség, annál jobb.