Kandalló építés megfelelő anyagokkal

A kandalló látványa, illetve a benne táncoló lángnyelvek jó érzéssel töltik el az embert. Így nem csoda, hogy egyre többen döntenek a kandalló építés mellett. Ehhez szakember segítségére van szükség, illetve a felhasznált alapanyagok milyensége is fontos kérdés.

Kandalló építés egyik legfőbb pontja a megfelelő alapanyagok alkalmazása. A laikus, nem hozzáértő emberek jellemzően nincsenek tisztában vele, hogy milyen anyagokból szükséges felépíteni a kandallót. Ezzel nincs is probléma, hiszen nem is kell érteniük hozzá. Az viszont mindenképp problémás, hogy látszólag nagyon sok szakember sem tudja, hogy milyen anyagok megfelelőek a kandalló építéséhez. Éppen ezért nem érdemes előzetes utánanézés nélkül az első jónak tűnő szakembert kiválasztani, vagy csak azért választani valakit, mert olcsón dolgozik. Persze, benne van a pakliban, hogy valaki nagyon szerencsés, amiért egy jó áron dolgozó szakembert fog ki, de sajnos nagyon gyakran hallani rémtörténeteket kóklerekről. Érdemes lehet referenciákat kérni és le is ellenőrizni azokat. A sok éves tapasztalat, illetve a látványterv készítés lehetősége mindenképp előnyös.

Az, aki kandallót szeretne az otthonába, szó szerint a tűzzel játszik. Éppen ezért fontos hozzáértő szakembert megbízni. A magyar törvények alapján, ahhoz, hogy egy ház megkapja a használatba vételi engedélyt, a kivitelezői nyilatkozat kitöltése is szükséges, amin a szakember nem csupán a beépített anyagokat tünteti fel, hanem beépített kandalló esetén a kályhás szakképesítésének bizonyítványszámát is. Ha már régóta kacérkodik a gondolattal, hogy saját kandallója lesz, akkor érdemes a Deltako S.R.O szakembereinek segítségét kérni. A kandallo-deltako.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat, illetve elérhetőséghez is juthat.