Milyen laktató diétás ételeket érdemes fogyasztani a diéta során?

A diéta említésére sokan a szenvedésre, önsanyargatásra gondolnak. Ennek oka, hogy sokan vágtak már bele drasztikus diétákba, melyek nagyon szigorú és sokszor egészségtelen táplálkozáshoz vezettek. Pedig a megoldás ennél jóval egyszerűbb.

Laktató diétás ételek fogyasztása nem csak a testalkatnak, hanem az egészségnek is igazán hasznos. Az egészséges táplálkozásnak nem kell szenvedésnek lennie. Egészen finom ételeket lehet készíteni egészséges alapanyagokból is, csak egy kis kreativitásra van szükség, illetve az egészséges életmód alapszabályainak ismeretére. Például nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadékfogyasztás, lehetőleg víz vagy gyógytea formájában. Nagyon gyakran ugyanis az éhség valójában szomjúság. A kellő mennyiségű folyadék pótlásának köszönhetően kevesebb ételt fogsz fogyasztani, így a fogyókúra is egyszerűbben fog menni. A következő lépés a napi kalóriabevitel számlálása. A legtöbb ember sokkal több kalóriát visz be, mint amennyit megtippel. A nassolás, illetve a nagyobb mennyiségű élelmiszerek fogyasztása hosszú távon súlygyarapodáshoz vezet.

A kalóriaszámlálás, illetve az egészséges élelmiszerek fogyasztása mellett az is nagyon fontos, hogy optimális élettani szokásokat vezessen be. Érdemes bevezetni egy napi ritmust és annak megfelelően naponta nagyjából azonos időben ékezni. Olyan élelmiszerekből célszerű ételeket készíteni, melyek laktatóak, ugyanakkor alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek. Ilyen például a cukkini, spárga, retek, paradicsom, brokkoli, sütőtök, uborka, bogyós gyümölcsök, rizs, bab, burgonya és teljes kiőrlésű gabonatermékek. Emellett a tojás és a hal is nagyon egészséges, laktató élelmiszerek. Ha pedig rád tör a nassolási vágy, akkor célszerű egy kis pattogatott kukoricát fogyasztani.