Hasznos tudnivalók a teherhordó trapézlemezek kapcsán

A teherhordó trapézlemezek számos területen alkalmazhatók, illetve nagyon sok előnnyel rendelkeznek, így népszerű választásnak bizonyul. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a teherhordó trapézlemezek kapcsán, akkor mindenképp érdemes tovább olvasni!

Teherhordó trapézlemezek elsősorban teherhordó funkciót töltenek be a száraz építésű zárófödémek szerelése esetén. Legnagyobb előnyük a kicsi önsúly és a nagy teherbírás. A beruházó és a kivitelezők számára rendkívül előnyös, hogy a teherhordó trapézlemezek gyártási hosszúsága gazdaságos és testreszabott lehetőséget biztosít. További előny, hogy a felület folytonosságának és gyors szerelésének köszönhetően a kivitelezés során több szakági munkarész párhuzamosan kivitelezhető, amíg a lemezek alsó síkja nem igényel további kezelést. A rétegrend kialakításában a lemezprofil felett ki kell alakítani a hő, valamint vízszigetelést. A közbenső, illetve az úgynevezett hideg zárófödémek kialakítása során egészen a kiöntött vasbeton szerkezet kellő megszilárdulásáig a teherhordó trapézlemez a megfelelő teherviselő réteg szerepét is képes betölteni.

A tartószerkezeti tervezők a beton megszilárdulását követően általában nem számolnak már vele, azonban nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy az így kialakult öszvérszerkezetben teherbírási tartalék gyanánt szolgálhat. Ezenkívül a teherhordó trapézlemezek úgymond pozitív, valamint negatív elhelyezésére is van lehetőség a kivitelezés során. Geometriai sajátosságainak köszönhetően a teherhordó trapézlemezek akár a nagy fesztávok áthidalására is alkalmasak. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor célszerű ellátogatni a norolemez.hu weboldalra, ahol többek közt elérhetőséget is talál, illetve rengeteg hasznos információt!