Mi a teendő, ha megfagy a hűtővíz?

A hűtővíz fontos feladatot lát el. Felelőssége a motor optimális hőmérséklete. A hideg napokon fennáll a veszélye, hogy esetleg ez a folyadék megfagy a tartályában.

Klikkeljen ide, hogy még többet olvashasson az alkaterszek.hu oldalon arról, mi a teendő, ha gond van a hűtővízzel. Rengeteg féle folyadék szükséges egy autó működéséhez, de a hűtővíz biztosan a legfontosabbak közé tartozik, hiszen azért kerül a tartályába, hogy ne engedje a motort túlhevülni. Télen, hogy továbbra is megfelelően tudja végezni a munkáját, fagyállóval keverik ki a jó minőségű hűtőfolyadékot, így biztosan nem fagy bele a tartályba. Mielőtt azonban bárki is elkezdené kikeverni saját fagyállós koktélját, nézze meg, hogy autójába a szerves, szervetlen vagy hibrid savakkal megspékelt folyadékra van szükség! Az alkatreszek.hu oldalon erről is részletes tájékoztató található.

Ha valaki egy cidris reggelen mégis egy jégtömböt észlel a hűtővíz tartályában, annak több oka is lehet. Az egyik, hogy egyáltalán nem figyelt oda az illető és nem is használt fagyállót, csupán desztillált vízzel töltötte fel a rendszert. A másik lehetőség, ami kétség kívül valamivel jobb az elsőnél, hogy volt benne fagyálló, de nem elegendő. Manapság olyan fagyállókat is lehet már vásárolni, melyek mínusz 40-50°C-ig képesek megóvni a fagyveszélytől a hűtőfolyadékot, de Magyarországon erre nincs szükség, mivel évről évre egyre enyhébbek a telek. Azonban ettől függetlenül nem szabad kifelejteni a téli autó felszerelés beszerzésénél a lajstromról, mindössze arról van szó, hogy elég egy hígítottabb anyagot keverni, s az is épp oly megfelelő lesz a hazai mínuszokra. Az alkatreszek.hu weboldalon rengeteg fagyálló folyadék közül válogathatnak a vásárlók, s egyszerűen megrendelhetik a legideálisabb terméket. Az oldalon segítséget kaphatnak a folyadék feltöltéséhez, valamint olvashatnak a cserefolyamatról is.