Gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé a PVC távolságtartó

A különféle építési folyamatok leegyszerűsítése rendkívül fontos feladat, hiszen nagyobb kivitelezések esetében összességében évekig is eltarthat, mire kulcsrakész állapotba kerül az adott projekt. Speciális kiegészítők alkalmazásával akár heteket is nyerhetnek egy-egy részfolyamaton, ami a költségek szempontjából hatalmas könnyebbséget jelent. Különösen igaz ez az alapok, illetve a legfontosabb tartóelemek kapcsán.

Előre gyártott betonelemek alkalmazásánál ezért a megfelelő távolságtartó használata elengedhetetlen. Annak érdekében ugyanis, hogy a struktúra hosszú évtizedekig stabil maradhasson, kardinális kérdés a precíz elhelyezés. Ezt csak úgy lehet kivitelezni, ha az adott blokkok gyakorlatilag milliméterre pontosan vannak beállítva. Ezt többféle eszközzel is meg lehet oldani, ám egy mai, modern távolságtartó használatával a legegyszerűbb. Azonban egyáltalán nem mindegy, melyik típus mellett tesszük le a voksunkat, ugyanis több tényező is befolyásolja, pontosan mivel járunk a legjobban.

A műanyagból, azaz PVC-ből készült távolságtartó számít az egyik legelterjedtebb módozatnak. Ez nem véletlen, hiszen ez a leginkább költséghatékony kivitel, arról nem is beszélve, miszerint változatos kiszerelésekben kapható és igény esetén könnyedén méretre vágható. Ez utóbbihoz ráadásul speciális szerszámokra, illetve gépekre sincs szükség. Ugyanakkor figyelembe kell venni az adott projektben használt betonelemek méreteit, tudniillik a műanyag távolságtartó csak egy bizonyos volumenig használható biztonsággal. Nagyobb léptékű beruházások kapcsán ezért az acélból készült változat lehet az ideális, míg az üvegszálas távolságtartó olyan helyeken jelenthet hatalmas előnyt, ahol a korrózió kockázata jelentős. Hidak, illetve mélygarázsok vonatkozásában ezért gyakorta emellett tanácsos határozni.