Leggyakoribb problémák a radiátorok kapcsán

A radiátorokat a nedves fűtési rendszerek közé szokás besorolni. Ahogy a megnevezés is mutatja, a radiátor vízzel van megtöltve, melyet a kazán melegít fel. Ezekkel a rendszerekkel kapcsolatban többféle probléma jelentkezhet, melyekről nem árt tudni.

A radiátorokkal kapcsolatos leggyakoribb problémákról ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Ha a radiátor nem melegszik fel kellőképp vagy egyáltalán nem működik, akkor nagy valószínűséggel légtelenítésre van szükséges, legalábbis sok esetben ez nagy segítséget jelent. Előfordulhat, hogy a radiátorban egy légzár található vagy esetleg a víz nem kering. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a kiegyenlítetlen fűtőtestek nem képesek azonos sebességgel felmelegedni, melynek következtében a ház egyes részei hidegebbek lesznek, más részeken pedig forróságot lehet tapasztalni. A megoldást a radiátor kiegyenlítése jelenti. Nagyon gyakran a csapdába esett levegő okozza a problémát. A légtelenítés nagyon gyakran megoldja a problémát, ezért érdemes tenni egy próbát.

Ha bizonytalan annak kapcsán, hogy légtelenítésre vagy kiegyenlítésre van szükség, akkor célszerű mindkettőt megtenni, annak érdekében, hogy biztosan megszűnjön a probléma. Először érdemes a légtelenítésre sort keríteni, majd a kiegyenlítés a következő lépés. Ezeket a munkákat egyáltalán nem nehéz elvégezni. Ha mégis bizonytalan és nem szeretné egymaga csinálni, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Viszont, ha maga szeretné elvégezni a légtelenítést, akkor célszerű beszerezni egy úgy nevezett radiátorkulcsot, de akár egy csavarhúzó is megteszi. Emellett egy vödör és egy rongy is jól jön. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra!