Könnyen áttelepíthető falazat alakítható ki a betonblokk segítségével

A mezőgazdaságban az egyik legnagyobb kihívást a hirtelen jelentkező problémák és speciális igények azonnali megoldása jelenti. Nagyobb földterület esetében nem csak a szervezettség igényel komoly odafigyelést, de a távolság is nehézséget jelenthet. Tudniillik a költséges munkagépek szállítása, tárolása, valamint a vetőmag és a termény raktározása mind-mind kardinális kérdés.

Szerencsére a betonblokk használata ezeknél a folyamatoknál nagyban leegyszerűsíti a munkát. Több száz hektárnyi termőföld mellett ugyanis gyakorta felmerülhet az igény ideiglenes raktárépületek kialakítására, ahogy az is mindennapos, hogy válaszfallal kell elhatárolni a betakarított termékeket, vagy a még fel nem használt vetőmagot. Ugyanakkor hagyományos, fix falazattal ez nem csak rengeteg időbe telne, de tetemes – és bizonyos részben felesleges – kiadással is járna. A betonblokk ezt a dilemmát teljes mértékben áthidalja. Az építőkockára hasonlító egységek ugyanis szerkezeti kialakításuknak köszönhetően jelentenek önmagukban is stabil megoldást.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nincs szükség kiegészítő kőművesmunkára, csupán a betonblokk egymásra illesztése a feladat. Ráadásul ezek a kockák úgy lettek kialakítva, hogy méretüknél és súlyuknál fogva nem igényelnek speciális munkagépeket az összeállításhoz. Az ipartelepeken általában megtalálható rakodóval, illetve targoncával kényelmesen kivitelezhető a betonblokk mozgatása, így használatuk nem igényli az eszközpark kibővítését. Ráadásul az alapanyag megválasztásának köszönhetően a blokkokban nem tesz kárt a szulfátban gazdag közeg sem, így az állattartással kapcsolatos falazatok kiépítésére is bátran alkalmazható. Az egyik legnagyobb előnyt ugyanakkor a teljes mobilitás jelenti, lévén így bármikor áttelepíthető akár az egész falazat, ez pedig rendkívül költséghatékonnyá teszi felhasználását.