Egy gabona tároló sátor megkönnyíti a betakarítást

Noha számtalan fontos tényező befolyásolja a mezőgazdaságban, hogy egy-egy év mennyire lesz végül sikeres, elsőre talán kevesen gondolnánk, miszerint ezek közül a raktározás az egyik legnagyobb befolyással bíró szempont. Tudniillik nem csak állagmegóvás szempontjából van hatalmas jelentősége, hanem emellett a költséghatékonyság tekintetében is kardinális szereppel bír.

Egy betonblokkokra telepített gabona tároló olyan alternatívát jelent a hagyományos épületekkel szemben, amivel minden esetben érdemes számolnunk. A földműveléssel járó feladatok általában koncentráltan jelentkeznek, azaz mindig vetés, mind pedig az aratás kapcsán nagyon fontos az időtényező. A folyamatok felgyorsítása többféleképpen történhet – például nagyobb gépparkkal, vagy megnövelt számú alkalmazottal -, ám ezek többnyire hatalmas költséggel járnak. Egy mobil gabona tároló alkalmazásával ugyanakkor rengeteg időt és kiadást spórolhatunk meg, hiszen jóval kisebb távokon kell a szállítást végezni. Emellett pedig az sem elhanyagolható tény, miszerint egy ilyen gabona tároló alacsonyabb bekerülési költséggel felépíthető.

A hagyományos téglaépületek kivitelezése ugyanis rengeteg tennivalóval jár. Már a tervezés és az engedélyeztetés fázisa is hosszú hónapokig elhúzódhat, arról nem is szólva, miszerint már ezek a lépések is jelentős anyagi ráfordítást igényelnek. Egy mobil gabona tároló vonatkozásában ilyenre nincs szükség. A szakértők elsőként egy alapos helyszíni szemlét tartanak, ahol megtörténik a pontos igényfelmérés is. Ezt követően megkezdődhet a gabona tároló kivitelezése, ami 1-2 hét alatt teljesen befejeződik. Ráadásul amennyiben utólagos bővítésre lenne szükségünk, netán másik helyszínre szeretnénk áttelepíteni a raktárat, az sem jelent problémát. Ez pedig jelentősen megkönnyíti a betakarítás folyamatát.