Epson tintapatron vásárlásakor is figyeljünk a kapacitásra

Amíg nem vásárolunk egy saját nyomtatót, addig talán észre sem vesszük hiányát, ám a beszerzést követően hamar rádöbbenünk majd, mennyire mindenre használható egy ilyen gép. Otthoni alkalmazásra tökéletesen megfelelő egy tintasugaras modell, a lényeg, hogy megbízható gyártó masinája mellett tegyük le a voksunkat, amihez mindig a rendelkezésre állnak majd a szükséges kellékek.

Például egy Epson tintapatron esetében biztosan nem kell azon aggódunk, hogy az általunk vásárolt modell kifutását követően ne tudnánk beszerezni a pótlást. Mielőtt azonban határoznánk, alaposan vizsgáljuk meg azokat a jellemzőket, amelyek egy nyomtató vonatkozásában döntő befolyással bírhatnak. Elsőként azt gondoljuk át, milyen gyakran fogjuk használni a masinát. Ha tényleg csak időszakosan nyomtatunk – akár több hónapnyi szünettel -, akkor lehet, hogy egy egyszerűbb lézeres változat lesz az optimális, ennél ugyanis nem kell a beszáradástól tartanunk. Ugyan az Epson tintapatron is jól bírja az állást, de pár hét elteltével azért már problémák merülhetnek fel.

Ugyancsak szenteljünk kiemelt figyelmet a kapacitás kérdéskörére. Tudniillik vannak olyan típusok – például a fotónyomtatók -, amelyeknél a tökéletes minőségre helyezik a hangsúlyt a gyártók, ám ha adott esetben több száz oldalnyi dokumentumot is nyomtatnánk, akkor az nem feltétlen lesz gazdaságos. Tartsuk szem előtt, hogy egy Epson tintapatron esetében is hatalmas különbségek tapasztalhatók a kapacitás tekintetében. Bizonyos darabok csak pár száz oldalhoz elegendő tintát tartalmaznak, míg egy nagyobb- vagy külső tartállyal rendelkező – Epson tintapatron akár ennek többszörösére is képes lehet. Gondoljuk át tehát alaposan, átlagosan mekkora mennyiségű nyomatot szeretnénk majd elkészíteni, mert a gyakori csere nem csak kényelmetlen, de plusz költséggel is jár.