Mekkora méretű cPanel tárhely az ideális?

Annak érdekében, hogy hosszú távon is kifogástalanul használhassuk webtárhelyünket, mindenképpen egy olyan csomag mellett kell letenni a voksunkat, ami minden szempontból megfelel az általunk támasztott igényeknek. Laikusként jó néhány tényező komoly dilemmát jelenthet, ám némi utánajárással a legtöbb kérdésünkre választ kaphatunk.

Elsőként azt kell meghatároznunk mekkora mérettel rendelkezzen a cPanel tárhely. Természetesen dönthetünk úgy, hogy a legnagyobb lehetőséget választjuk, ugyanakkor ha ezt nem használjuk ki, akkor az hosszú távon jelentős felesleges költséget jelenthet. Ahhoz, hogy nagyjából precízen meghatározhassuk, melyik cPanel tárhely lesz az ideális számunkra, elsősorban azt kell megvizsgálnunk, milyen projektek futtatását tervezzük. Egy személyes blog esetében elegendő lehet néhány gigabyte, különösképp, ha nem tervezünk videókat is feltölteni. Amennyiben komolyabb oldalakat helyeznénk el – például webáruházakat -, akkor ennél jóval több tárterületre lesz szükségünk, ilyenkor a legnagyobb cPanel tárhely csomag mellett tanácsos döntenünk.

Ha kifejezetten email kezelés a célunk, akkor is hasonlóképp érdemes gondolkoznunk. Ugyan előzetesen azt gondolhatnánk, az üzenetek tárolásánál semmi sem indokolja a méretes cPanel tárhely meglétét, ám ma ez már korántsem helytálló megállapítás. Tudniillik akár pár hónap alatt is több ezerre rúghat az elküldött, illetve beérkezett levelek száma, arról nem is beszélve, miszerint a legtöbb tárterületet a mellékletek foglalják el. Időnként azonban korántsem egyszerű feladat meghatározni az optimális cPanel tárhely nagyságát. Különösképp igaz ez olyankor, amikor egyszerre több projektet is futtatnánk párhuzamosan. Ilyenkor tanácsos tapasztalt hozzáértő segítségét tanácsait kérni a biztos siker érdekében.