Az urbanisztika fontos lehet!

Az urbanisztika azt vizsgálja, hogy a városi területek, például a városok lakói milyen hatással vannak a felépített környezetre.

Az urbanisztika bővebb leírása megtalálható a varosfejlesztes.hu weboldalon, tehát kattintson bátran ide és minden részletet megtudhat tőlünk. Az urbanisztika olyan tudományágak közvetlen alkotóeleme, mint például a várostervezés, amely a városi struktúrák fizikai tervezésére és kezelésére, valamint a városi szociológiára összpontosító szakma, amely a városi élet és kultúra tanulmányozásának tudományos területe. Számos építész, tervező, geográfus és szociológus vizsgálja az emberek életmódját sűrűn lakott városi területeken. Különböző elméletek és megközelítések széles skálája létezik a urbanisztika tanulmányozása szempontjából.  Egyes nemzetközi összefüggésekben azonban a urbanisztika a várostervezés szinonimája, és az urbanista kifejezés utal a várostervezőre.

A urbanisztikát úgy lehet értelmezni, mint a helymeghatározást és a helyazonosság létrehozását városi szinten, azonban már 1938-ban megírta Louis Wirth, hogy nem szabad az urbanisztikát azonosítani a város fizikai egységével, és meg kell fontolni, hogy a közlekedés és a kommunikáció technológiai fejlődése óriási módon kibővítette-e a városi életmódot a város határain túl. Az urbanisztika kifejezés a tizenkilencedik század végéről származik a spanyol mérnök-építésztől, Ildefons Cerda cégétől, akinek a célja a város térszervezésére összpontosító önálló tevékenység megteremtése volt. Ha még ennél is több információt és részletet tudna meg nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk a varosfejlesztes.hu weboldalra és itt megtekintheti szolgáltatásainkat, valamint az árakat is. Weboldalunkra kattintva elérhetőségeinket is megtalálja majd egy-két kattintással.

Vélemény, hozzászólás?