A duguláselhárító spirál működése

A duguláselhárító spirál vagy csőgörény olyan eszköz, amelyet a csövekbe dugunk le, hogy eltávolítsa az eltömődést okozó eldugulást. A csőgörény alkotja a középutat a hagyományos háztartási dugattyú és az igazán komoly eszközök között. A legjobban működő megoldás viszont a duguláselhárító spirál lehet.

Tekintse meg a tájékoztatást itt és többet tudhat meg a duguláselhárító spirálról. A duguláselhárító spirál egy hosszú, rugalmas fémkábel, amelynek egyik végén egy kis csavar vagy egy spirál nélküli rugó van, a másikban pedig egy fogantyú található. A spirál csavarja fúrónak vagy dugóhúzónak néz ki. A duguláselhárító spirálok általában körülbelül 50 méter hosszúak. A kábelt fel lehet tekerni, ha nem használja. A legtöbb duguláselhárító spirál kézzel működik, de valószínűleg forgatható akár forgatókarral is, ha rendelkezik vele. A duguláselhárító spirálok úgy működnek, hogy közvetlenül a csatornába jutnak, hogy fizikailag érintkezésbe kerüljenek a dugulással, majd eltávolítsák az eltömődést okozó akadályt. A spirál végét kézzel helyezze be a csatornába , majd a fogantyú elforgatásával kezdje meg a feltekercselést. Amint a spirál leér a lefolyóba, tovább halad a lefolyócsövön, amíg az át nem tör az akadályon.

Vegyen fel olyan ruhát, amit nem bán, ha piszkos lesz és tegyen le a földre néhány régi törülközőt. Az eltömődéstől függően a spirálos eljárás nagyon rendetlen lehet. A duguláselhárító spirál csavarfejét manuálisan dugja be a csőbe. Ne erőltesse a spirált a csatornába túl erősen, mert megsérülhet a csatorna bejárata vagy csöve. Legyen türelmes, ez a munka nem bonyolult folyamat, de türelmet igényel. Tartsa acsőgörény fogantyúját a cső bejárata közelében. Minél lazábban áll a csőben a spirál, annál kevesebb erőt kell alkalmaznia. Forgassa a fogantyút állandó sebességgel. Ne siessen és ne forgassa túl lassan. Ha bármely ponton nyomást érez, miközben a spirál a csövön áthalad, akkor akadályba ütközött és itt van a  dugulás, amit el kell hárítani.

Vélemény, hozzászólás?