A lapostető szigetelés ár több tényezőtől is függ

Az otthonunkat érintő felújítási és kivitelezési munkálatok kapcsán mindig kardinális kérdést jelent, hogy mekkora költségekkel kell számolnunk és melyik alternatíva jelenti hosszú távon a leggazdaságosabb megoldást. Gyakorta azonban a tartósság sokkal fontosabb, mint a spórolás, hiszen a legjobban akkor járunk, ha évtizedekre biztos eredményt kapunk.

A lapostető szigetelés ár igen nagy szórást mutat, ám ennek jól körülhatárolható okai vannak. Újépítésű ingatlanok esetében elsősorban a választott technológia és kivitelező kérdése, végül milyen költségekkel jár ez a munkafolyamat, ám ez az esetek többségében precízen megtervezhető, így nem kell kellemetlen meglepetésekről tartanunk. Egész más a helyzet olyankor, mikor a már meglévő házunk felújításáról van szó. Ez esetben a lapostető szigetelés ár attól is függ, a jelenlegi megoldás milyen állapotban van, illetve szükséges-e annak eltávolítása. Régebbi épületeknél a leggyakrabban bitumenes lemezekkel oldották meg a vízzárást, ám ez az anyag idővel szétrepedezik és utat enged a nedvességnek.

Ilyenkor egy előzetes felmérésre van szükség, ahol a szakemberek összeállítják a pontos felújítási tervet. A lapostető szigetelés ár az alapján változhat, indokolt-e a már meglévő burkolat bontása. A modern PVC megoldásoknak hála ez a lépés a legtöbbször elhagyható. Az innovációknak köszönhetően ugyanis elegendő egy speciális elválasztó réteg lefektetése, erre pedig már elhelyezhető a vadonatúj szigetelés. Ezzel együtt kardinális kérdés, hogy a kivitelezést csak tapasztalt, kiemelkedő szakértelemmel rendelkező csapatra bízzuk. Ez önmagában még nem jelenti, hogy a lapostető szigetelés ár magasabb lesz, ám a költségekkel szemben mindenképpen a tartósságra kell helyezni a hangsúlyt. Hosszú távon ugyanis így járunk a lehető legjobban.