Miért érdemes gyakran kiwit fogyasztani?

A kiwi az egyik legegészségesebb gyümölcs, mely tele van hasznos tápanyagokkal, ezért mindenképp érdemes beépíteni a táplálkozásba. Akár önmagában is fogyaszthatod, de készíthetsz belőle finom süteményt vagy a gyümölcssalátába is beleapríthatod.

Kiwi és más gyümölcsök fogyasztása is egyaránt hasznos, mivel az egészséges étrend fontos részei. A kiwi viszont több szempontból is kiemelkedik a többi gyümölcs közül, mivel tele van olyan hasznos tápanyagokkal, melyek elengedhetetlenek a szervezt optimális működéséhez. Különösen a C-vitamin tartalma nagyon magas, méghozzá olyannyira, hogy a citromnál is nagyobb mennyiség található meg benne. Emiatt az immunrendszer támogatása kiválóan megvalósítható a kiwi fogyasztása által. Különösen a téli időszakban érdemes legalább napi egy-két kiwit megenni. De, a C-vitamin antioxidánsként nem csak a szervezet védekezőképességét támogatja, hanem a bőr egészségéhez is hozzájárul. A magas kálium- és rosttartalom hozzájárul a szív egészségéhez. A magas kálium mennyiség a szervezetben lévő nátrium negatív hatásait is semlegesíti. Arra viszont érdemes ügyelni, hogy a magas kálium tartalmú élelmiszerek a béta-blokkoló gyógyszerek hatásait semlegesítik, ezért, ha ilyen gyógyszereket szedsz, akkor kerülnöd kell az ilyen élelmiszerek, például a kiwi, vagy akár a banán fogyasztását.

Ha viszont nem szedsz gyógyszert, akkor semmi akadálya nincs a napi több kiwi evésnek. Sőt, bátorítunk rá a hasznos tápanyagok miatt. A magas rosttartalom elsősorban az emésztőrendszert támogatja, így akár a székrekedés is elkerülhető. Ennek oka, hogy a kiwi enyhe hashajtó hatással rendelkezik. Sőt, a hasznos tápanyagok a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb alváshoz is hozzájárulnak. Kiwit a helyi szupermarketekben is vásárolhatsz, de akár online is tudsz rendelni, még pedig a kozertplusz.hu webáruház kínálatából!