A grillsütő hatékony tisztítása grill tartozékok segítségével

Bármilyen típusú grillezővel rendelkezünk, ha szeretnénk sokáig használni, akkor elengedhetetlen, hogy minden használatot követően alaposan tisztítsuk el és gondoskodjunk a megfelelő tárolásról egy száraz, biztonságos helyen. A megfelelő tisztításnak köszönhetően a készülék hosszú élettartalommal rendelkezhet.

Grill tartozékok fontos részei a sütögetésnek. A többség csak addig gondol a grillezőre, amíg az ételek elkészülnek a rácson, holott a tisztítás is elengedhetetlen része a folyamatnak. Ha vége a kerti partinak vagy befejeztük a sütögetést, akkor lehetőleg ne várjunk sokat a tisztítással, mert később annál nehezebb lesz eltávolítani a makacs, rászáradt szennyeződéseket és ételmaradékokat. Kifejezetten grillező takarítására kifejlesztett tisztítószereket is bevethetünk, de akár házi módszerekkel is kísérletezhetünk. Az viszont fontos, hogy rendelkezzünk néhány hasznos grill tartozékkal, például grill tisztító kefével. Az öntött vas grillek esetében fontos tudni, hogy nem javasolt a mosószerrel és vízzel való tisztítás. A rézkefét viszont egészen bátran alkalmazhatjuk.

A gázgrill tisztítása némileg egyszerűbb, mint a faszenes társaiké, hiszen nem kormol, vagyis a tisztítás könnyebben megvalósítható. A gázgrillt elsősorban úgy tudjuk megtisztítani, ha a sütést követően a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk a sütőt, majd ezt követően állni hagyjuk lezárt fedéllel legalább negyedórán keresztül. Ha lehűlt, akkor egy grillkefe segítségével könnyedén el tudjuk távolítani a szennyeződéseket. Elektromos grillsütő esetében elengedhetetlen, hogy áramtalanítva legyen a készülék, így nem kell tartanunk az áramütés veszélyétől. Ezenkívül ügyeljünk rá, hogy a fűtőelemet ne érje víz, illetve az erős tisztítószereket is mellőzzük.