Vizes helyiségekben is kiváló választást jelent a PVC padló

Komoly dilemmát jelenthet otthonunk különböző helyiségeibe megválasztani a megfelelő burkolatokat, különösképp, amikor a járófelületről van szó. Felújítások, vagy komplett kivitelezések esetében persze a legtöbbünknek van egy konkrét elképzelése arról, milyen mintát is szeretne, ám a kinézet mellett ilyenkor a funkcionalitásra is kiemelt hangsúlyt kell fektetni.

A PVC padló egy univerzálisan felhasználható megoldásnak tekinthető, tudniillik kedvező tulajdonságainak köszönhetően akár a nappaliba, de a konyhába, vagy épp a fürdőbe is nyugodt szívvel lerakható. Két kimagasló előnnyel is bír, hiszen amellett, hogy rendkívül költséghatékony, teljes mértékben vízálló is. Ennek köszönhetően akár a fürdőbe, illetve a mellékhelyiségbe is bátran telepíthető, átmeneti, vagy akár végleges megoldásként is. A PVC padló emellett könnyedén méretre vágható, hiszen kellőképp rugalmas. Csupán arra kell ügyelnünk, hogy a fizikai behatások aránylag könnyen felsérthetik, ám kopás, vagy szakadás esetén villámgyorsan és olcsón cserélhető, így ez sem jelent komoly problémát.

A hatalmas PVC padló választéknak köszönhetően ráadásul biztosan megtaláljuk azt a kivitelt, ami elképzeléseinknek tökéletesen megfelel. A lerakáshoz kérhetjük szakember segítségét is, ám jó ha tudjuk, hogy a különböző burkolatok közül ezzel a legegyszerűbb dolgozni, így akár mi magunk is megoldhatjuk ezt a feladatot. Az alapos előkészületet követően precízen méretre kell vágni az anyagot, itt fontos, hogy egy-két milliméter ráhagyással dolgozzunk, így a PVC padló kellő tágulási hézaggal rendelkezik majd. Ezt követi a ragasztás, ami 20 négyzetméternél nagyobb helyiség esetében teljes felületen, egyébként pedig a széleknél és az illesztéseknél történjen. A simítás után már csak a szegélylécek felhelyezését kell megoldani és már készen is van a vadonatúj, tartós burkolatunk.