Több fajta padlóburkolat is megtalálható a szőnyegáruház honlapján

Komolyabb felújítások alkalmával feltétlenül érdemes sort keríteni a padlóburkolatok cseréjére is, hiszen ez egy meglehetősen nagy felfordulással járó folyamat, ezért aztán nem tanácsos halogatni. A siker érdekében ugyanakkor feltétlenül szánjunk elég időt a tervezésre, hiszen egy rosszul megválasztott járófelület komoly kellemetlenséget is okozhat hosszabb távon.

Első körben szerencsés egy hatalmas választékkal rendelkező szőnyegáruház kínálatát áttanulmányozni. Így nem csak az árakkal leszünk tökéletesen tisztában, de akár ihletet is meríthetünk, arról nem is szólva, miszerint a különböző anyagok előnyeivel, illetve hátrányaival is megismerkedhetünk. Konyhába, fürdőbe, valamint a mellékhelyiségbe kizárólag olyan terméket válasszunk, ami száz százalékig vízálló. A szőnyegáruház oldalán ezeket egy külön kategóriában megtaláljuk, így nem lesz nehéz dolgunk. E tekintetben nem érdemes kompromisszumot kötnünk, ugyanis a nedvesség nagyon komoly károkat képes okozni, méghozzá igen rövid idő alatt.

Lakásunk egyéb helyiségeibe ugyanakkor jóval nagyobb választékból merthetünk. A szőnyegáruház kínálatában a laminált padlók mellett a padlószőnyegek is elérhetők, sőt, a hagyományos, különálló kárpitok felhozatala is igen széles. Döntésünk során mindenképpen helyezzünk kiemelt hangsúlyt a funkcionalitásra. Mindig úgy válasszunk burkolatot, hogy az megfeleljen az igénybevételnek, ellenkező esetben pár éven belül azzal szembesülünk, hogy cserélni kell a felületet. A legbiztosabb, ha már alapból a szőnyegáruház legmagasabb kopásállósággal rendelkező megoldásait listázzuk, így garantáltan nem kell majd tartanunk a gyors amortizációtól. A forgalmasabb helyiségekben pedig egy plusz szőnyeg lerakásával még tovább megőrizhetjük az eredeti állapotokat, hiszen a kárpit nem csupán a szennyeződésektől, de a sérülésektől is megvédi a padlót.