Vitaminbomba smoothie recept

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen részét képezi a kellő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás. A megfelelő mennyiséget viszont rendkívül nehéz bevinni a szervezetbe, így nem árt smoothie-t készíteni és gyakran fogyasztani ez az egészséges finomságot.

Smoothie recept bőven akad az interneten, de akár mi magunk is kitalálhatunk különféle összetevőkből megalkotott ízletes vitaminbombákat. Akkor is jó választás, amikor nem sok időnk van és gyorsan kell elfogyasztanunk valami táplálót. A gyümölcsök elegendő gyümölcscukrot tartalmaznak, melynek köszönhetően kellőképp édesek, így nincs szükség extra hozzáadott cukorra. Ha vigyázni szeretnénk a vonalainkra, akkor a kalóriadúsabb smoothie-k fogyasztását időzítsük a délelőtti órákra, délután pedig fogyasszuk a könnyebben emészthető típusokat. A smoothie-kat gyakran nevezik turmixnak is, holott a kettő nem egy és ugyanaz. Ezzel viszont sokan nincsenek tisztában így egymás szinonimáiként emlegetik őket, ami nem helyes. A turmix mindig tartalmaz valamilyen állati vagy növényi eredetű tejterméket, viszont a smoothie csak növényi alapanyagokból áll. Emellett gyakran kerül bele fagyasztott gyümölcs is, így még frissítőbb lehet fogyasztása.

Akár a smoothie, akár a turmix készítés hívei vagyunk, mindkettő nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészíthetők. Ha egy igazán egyszerű, de mégis szuper egészséges smoothie-ra vágyunk, akkor érdemes egy zöld alternatívát elkészítenünk. Ebbe kerülhet egy csésze spenót, egy darab zellerszár és egy csésze ananász, valamint másfél deciliter narancslé vagy víz. Ha még egészségesebbé alakítani, akkor egy evőkanál chia magot is adjunk hozzá. A turmixolást követően már fogyaszthatjuk is az ízletes és szuper egészséges vitaminbombát.