A parfümök különféle típusai

A parfüm fejlődésének és előállításának történetében több országnak, kultúrának és a különféle összetevőknek is nagy szerepe van. Mindezek alapján a parfümöket különféle csoportokra, kategóriákra lehet osztani. Az alábbiakban ezeket a csoportokat mutatjuk be alaposabban.

Parfümök kiváló opciót jelentenek arra, hogy még inkább kifejezzük személyiségünket. Amikor ki kell választanunk egy bizonyos darabot, akkor nagyon könnyű elveszni a széleskörű kínálatban. Nagy segítséget jelent, ha tudjuk, hogy mik azok az összetevők, melyek elnyerik a tetszésünket. A nők nagy része a virágos illatokat kedveli. Ahogy a megnevezés is jól mutatja, ezek a parfümök olyan összetevőket tartalmaznak, mint a tubarózsa, ibolya, jázmin, rózsa vagy gyöngyvirág. A virágos illatokat azért szeretik sokan, mert friss, kifejező illatok. Elsősorban a romantikus, igazán nőies nők számára ajánlottak. Gyakran a virágos összetevőket más típusokkal is keverik, így olyan kombinációk jöhetnek létre, mint a gyümölcs-virág. Az orientális illatok egyfajta keleties jelleggel rendelkeznek. Ezek fő alkotó eleme elsősorban a keleties, egzotikus alkotóelemek. Ezekben a parfümökben találkozhatunk borostyánnal, kávéval, csokoládéval, fahéjjal, vaníliával és pézsmával.

A citrusos illatokat különösen a sportos típusok számára ajánlják. Nagyon gyakran unisex illatok. Főleg citrusfélék adják az összetevőket, mint például a lime, citrom, grapefruit. Elsősorban frissítő, könnyű illatuk miatt örvendenek nagy népszerűségnek. A fás illatok elsősorban a különféle fafajták által készülnek. Jellemzően ébenfa, cédrus vagy szantálfa található meg ezekben a parfümökben. Ezek a típusok sosem önmagukban, hanem más összetevőkkel vannak kombinálva. Ezek is igazán különleges aromák, melyek férfiak és nők körében egyaránt kedveltek.