Természetes algaölőszer a természetet szem előtt tartva

A kerti tó sokak álma, azonban amikor mindent ellep az alga, az egyáltalán nem kellemes látvány, sőt egyenesen csúnya. A megoldást természetesen az algaölőszer alkalmazása jelenti, ugyanakkor sokan nem szeretnének olyan szert használni, amely árt a környezetnek. Szerencsére van olyan szer, amely elpusztítja az algákat, ugyanakkor környezetbarát!

Természetes algaölő szerencsére létezik és kíméletes a környezethez, azonban kíméletlen az algákkal szemben. Számos praktika áll rendelkezésre az algamentesítéshez, viszont a folyamatos algamentességhez mindenképp algaölő szert szükséges alkalmazni, azonban nem mindegy, hogy milyet. Aki rendelkezik kerti tóval, az jellemzően szereti a természetet és ez az egyik oka, annak, hogy kerti tavat létesít. Márpedig aki szereti a környezetet, az nem szívesen használ olyan vegyszert, ami ártalmas a természetre nézve. Először is érdemes azzal tisztában lenni, hogy az algák milyen tényezők hatására szaporodnak el. Ilyen tényező lehet a kerti tóban lévő túl sok hal, a felesleges táp, valamint a túlzott hal ürülék. A foszfor tartalmú kerti kövek szintén hozzájárulnak az algásodás folyamatához, továbbá az esővíz is, ami a talajszintről vagy a tetőről bekerül a kerti tó vízébe.

Az algák látványa könnyen elkeseríti a kerti tó tulajdonosokat, azonban fontos, hogy az algákat nem szabad teljes mértékben kiirtani, mivel rendelkeznek pozitív hatásokkal is. Például a víz alatti növények számára oxigént termelnek. Ha szeretne természetes algaölő szert vásárolni, akkor érdemes a BioBird algamentesítőt választani, amely a fonalalga és a zöld alga ellen is hatékony ellenszer. A szer alkalmazása előtt az UV-C csírátlanító készüléket ki kell kapcsolni! Bővebb információk a sunikft.hu webáruházban találhatók!