Esővíz lopó alkalmazása egyszerűen

Egyre többen alkalmaznak esőgyűjtő tartályokat, melyek nagy előnye, hogy a víz összegyűjtése által hozzájárulnak a költségek csökkentéséhez. Csapadékos időszakban különösen hasznos az összegyűjtött csapadék, ugyanakkor van pár hasznos tanács, amiket érdemes megfogadni.

Csatorna esővíz lopó rendkívül hasznos és gyakran elengedhetetlen része a vízgyűjtésnek. Az esővízgyűjtésre ma már kiváló tartályok kaphatók, akár földbe süllyesztett, akár felszíni vízgyűjtésre adja valaki a fejét. A felszíni vízgyűjtés abból a szempontból egyszerűbb, hogy nem kell ásni és a tartályt a földbe telepíteni. Mindössze a ház mellé kell helyezni és rá kell csatlakoztatni az ereszcsatornára. Egyszerű megoldás, azonban ennél a módszernél számolni kell azzal, hogy nem csak a tetőfelületen lévő csapadék kerül be a csapadék gyűjtő tartályba, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződések is. Ennek eredménye a szennyezett víz, amely idővel algásodhat és egyáltalán nem nyújt szép látványt. Holott a megoldás egyszerű, esővíz szűrőt kell alkalmazni, amely egyszerűen kiszűri a szennyeződéseket a vízből, így a tartályba kizárólag a tiszta víz kerül.

Az esővíz szűrő további előnye, hogy a tartályban nem csordul túl az esővíz, mivel a szűrő beépített túlfolyásgátlóval is rendelkezik, ezért a feleleges víz a csatornába halad tovább. A szerkezet a téli hónapokban egyszerűen átállítható téli állásba, aminek köszönhetően a víz nem megy bele a tartályba. Opció lehet még az univerzális tömlő szett, amely extra lecsapolási lehetőséget biztosít. Az univerzális tömlő szett a töltöttségi szint ellenőrzésére és a tartály tartalmának csökkentésére szolgál. A szett elemeit magára a tartályra vagy a tartály rögzítő eleméhez lehet felszerelni. Bővebb információk a sunikft.hu webáruházban talál!