Szerelemlakat – egy varázslatos hagyomány

Az első szerelem mindig különleges, hiszen ilyenkor tapasztaljuk meg igazán, milyen érzés is valójában valaki máshoz tartozni. A határtalan boldogság pedig szinte elönti egész lényünket és szívünk szerint nem csak párunkkal osztanánk meg érzelmeinket, de az egész világot magunkhoz ölelnénk. Nem véletlenül annyira népszerűek a románcokkal kapcsolatos filmek, könyvek, zenék, no és persze a hangulatos helyszínek is.

Létezik azonban egy valóban varázslatos eszköz, amivel tökéletesen kifejezhetjük örömünket, ez nem más, mint a szerelemlakat. A motívum gyökerei egész az ókorig nyúlnak vissza, ám hazánkban is évtizedes hagyománya van. A leírások szerint a hetvenes évek elején került ki az első ilyen Pécsett, a kanonoki ház kerítésén, azóta pedig már a város több pontján elhelyezhetjük sajátunkat, akár a kifejezetten erre a célra telepített szerelemlakat falon is. Az örökkévalóságot szimbolizáló dísz ma már megannyi formában kapható, így könnyedén megtalálhatjuk a kínálatból a nekünk tetsző darabot. Legyen szó kisebb, illetve nagyobb méretű, színes, páros, vagy épp kulcs nélküli modellről, bármelyik tökéletesen megfelelő, a legfontosabb úgyis az, amit képvisel

Ezért aztán a tényleg fontos pillanatok majd csak a vásárlást követően várnak ránk. Elsőként el kell döntenünk, hol legyen a szerelemlakat végső helye. Ugyanis ha azt egyszer feltesszük valahová, akkor azt onnan már nem szabad levenni. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, akkor válasszunk egy olyan falat, amit a helyi önkormányzat kifejezetten emiatt helyezett ki a város valamely pontján. Ne határozzunk önkényesen egy hely mellett, mert könnyen lehet, hogy így rövidesen eltávolításra kerül majd a szerelemlakat, ez pedig számunkra is hatalmas csalódást jelent majd. Talán mondanunk sem kell, de végül mindenképpen kedvesünkkel együtt helyezzük el, tudniillik így pecsételhetjük meg csak igazán az örökké tartó szerelmet.