Személyautó akkumulátor az alkatreszek.hu webáruházban

Bizonyos alkatrészek elengedhetetlenek az autó működéséhez, ilyen az akkumulátor is, mely alapvetően az energiát tárolja. Meglepő lehet, de az akkumulátorok szerkezete az autókban az elmúlt egy évszázadban gyakorlatilag nem változott meg.

Személyautó akkumulátor energia tárolás szempontjából fontos része az autónak. Erre az energiára nagy szükség van, ugyanis ez az energia szükséges centrálzáras autók esetében az autó nyitása, valamint a különféle elektromos fogyasztók tápellátását is biztosítania kell és a riasztó működése is az akkumulátornak köszönhető, arról már nem is beszélve, hogy az indításhoz szükséges feszültség is az akkumulátorból származik. Az akkumulátorok általában számtalan jelölést tartalmaznak, amik hasznos információkat jelentenek, már persze, ha tudjuk mit jelentenek ezek a jelölések. Ilyen például az Ah, ami a névleges kapacitásra utal. Az akkumulátorok közt két típust tudunk megkülönböztetni, még pedig a gondozást igénylő és a gondozásmentes akkumulátorok. A gondozást igénylő akkumulátorok egyre ritkábbnak számítanak, leginkább a régi autókban találhatók meg ezek a típusú akkumulátorok. A gyakori kisülés és túltöltés miatt állandó gondozást igényel.

A másik típus, a gondozásmentes akkumulátorok az úgy nevezett borulásbiztos, zárt kivitelű akkumulátorok. Maga a gondozásmentes szó arra értendő, hogy a régi akkumulátorokkal szemben nem kell folyamatosan a sav szintet ellenőrizni, valamint a desztillált víz utántöltésére sincs szükség, egy szóval nincs szükség külön gondozásra. Ha Önnek is akkumulátorra van szüksége, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu weboldalra és megtekinti a kínálatot. Itt további hasznos információkat is találhat az akkumulátorokról.

Vélemény, hozzászólás?