Puha lepedő az egészséges alváshoz

Lepedő nélkül el sem tudjuk képzelni az alvást. Alvási szokásainkhoz hozzátartozik, hogy gumis lepedő, vagy hagyományos vászon lepedő terül el alattunk az ágyon.

Az egészséges alvás alapja a megfelelő, minőségi ágynemű, az ágy, a matrac, a puha lepedő és a hálószoba nyugodtsága. Kényelmes körülmények között tehát jobb az alvás minősége, ami a felnőttek és a gyerekek életében is nagyon fontos. A gyermekeknek az iskolában kell jól teljesíteniük, a felnőtteknek a munkahelyen és a napi feladatok során. Kipihenve, az éjszakát átaludva szellemileg és fizikálisan is frissek tudunk maradni.

A hálószoba és az alvási közegünk nagyon fontos. Azt úgy kell kialakítani, hogy maximális kényelemben érezzük ott magunkat. Ez persze nagyon egyéni, de az alapok gyakorlatilag ugyanazok. Az ágynemű, az ágyneműhuzat, a lepedő biztos, hogy minden hálószobában elmaradhatatlan lakástextilek.

Lepedő nélkül el sem tudjuk képzelni az alvást. Alapjaiba véve kétféle típus van, amit használunk. Az egyik a gumis lepedő, a másik a hagyományos vászon lepedő. A gumis lepedő elsősorban a matracokra lett tervezve, mellyel kényelmesen és zavartalanul aludhatunk anélkül, hogy a lepedő elcsúszkáljon alólunk éjszaka.

A hagyományos vászon lepedő pedig inkább a francia ágyra és a kihúzható kanapéra ideális. Egy a lényeg, amikor a tökéletes hálószobát alakítjuk ki, ez pedig a minőség. Minőségi lepedők és minőségi ágyneműk, na meg persze minőségi, kényelmes ágy legyenek a hálószoba részei.

Lepedő
Lepedő

A lepedők azok az ágytextilek, amiken egész éjjel, jobb esetben 8-9 órát fekszünk és bőrünkkel érintkeznek. Ezért nem mindegy, hogy az milyen anyagú és minőségű. A legjobb a teljesen természetes, 100% pamut lepedő, de a 80% pamuttartalmú, 20% poliészterrel szintén bőrbarát lepedőknek számítanak.

A lepedő mérete is fontos, ha teljes kényelemben és zavartalanul szeretnénk átaludni az éjszakát.

Gumis lepedő 160×200

Gumis lepedő 180×200

Gumis lepedő 200×220

Ezek a legtöbbet eladott lepedő méretek, melyek a kétszemélyes ágyakhoz megfelelőek. Az egyszemélyes ágyra, matracra pedig a gumis lepedő 90×200 cm méret a legjobb választás. A hagyományos vászon lepedő 180×200 cm méretben az egyik legtöbbet használt méret, amin kényelmesen alszunk.

Persze mindenkinek vannak bevált praktikái az ágyazással kapcsolatban és mivel mindannyian különbözünk, más-más körülmények között érezzük jól magunkat.

A lepedő viszont egy olyan ágynemű, amit senki sem hanyagolhat és hagyhat el. Sem a gyermekek, sem a felnőttek nem aludhatnak nélküle.