Olcsó heti menü ötletek minden étkezésre

Ha nem csupán az a célunk, hogy egészséges ételek kerüljenek a tányérra, hanem szeretnénk olcsón is kihozni az étkezéseket, akkor az egyik legjobb módszer az előretervezés. Ez némi fáradtságot és előrelátást igényel, azonban anyagilag sokkal jobban járunk, mintha csak sodródnánk az árral.

Olcsó heti menü ötletek alkalmazásával nagyon sokat spórolhatunk, ráadásul az étkezéseink sem lesznek kaotikusak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kétféle típusú ember van. Az egyik, aki csak sodródik az árral, a másik pedig, aki alaposan megtervezi az étkezéseit és ehhez jellemzően bevásárló listát is ír. Ha előbbi csoportba tartozunk és csak bekapunk valamit vagy gyakran rendelünk, akkor az nem csak nem egészséges, de még drága is. A tervezés mindenképp hasznos, az étkezéseink is sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetnek. Ehhez viszont az is szükséges, hogy ügyeljünk a változatosságra, vagyis ne mindig ugyanazokat az ételeket készítsük el. Ha elsőre nem sikerül az étel, ne keseredjünk el, újbóli próbálkozásra biztosan jobb lesz az eredmény. A reggelinek nem kell péksütinek lennie, hiszen egy kis időráfordítással igazán ízletes finomságokat lehet készíteni.

A bundáskenyér, melegszendvics, pirítós vagy akár egy ezerféleképp elkészíthető zabkása tökéletes opció, ha tápláló, ugyanakkor költséghatékony reggelit szeretnénk fogyasztani. Az ebéd kapcsán érdemes az interneten körülnézni, hiszen több ezer olcsó recept található online, melyek jellemzően nagyon gyorsan elkészíthetőek. A tojásos nokedli vagy a rántott hús olyan klasszikusok, melyeket egyszerűen össze lehet dobni, ha gyorsan szeretnénk csillapítani az éhségünket. Ebéd terén is bőven van miből válogatni, például csinálhatunk melegszendvicset, de akár egy hosszabb időt igénylő tápláló finomságot is.