Névjegykártya tartó választásakor legyünk körültekintőek

Noha azt gondolhatnánk, hogy manapság már nincs igazán túl nagy jelentősége a papír alapú névjegyeknek, valójában népszerűségük mit sem csökkent az elmúlt évtizedekben. A stílus persze megannyi változáson ment keresztül ez idő alatt, hiszen azt mindig az aktuális trendeknek megfelelően alakítják. Míg az ezredforduló környékén és az azt megelőző időszakban az elegáns, klasszikus betűtípusok voltak az elterjedtek, addig ma már a kreatív megoldások számítanak piacvezetőnek.

Ugyanez a tendencia figyelhető meg a névjegykártya tartó esetében is. A letisztult formákat egyre inkább a háttérbe szorítják a modernebb kivitelek és ma már gyakran találkozni olyan konstrukciókkal, amik egyszerre több célt is szolgálnak. Ennek megfelelően vásárláskor legyünk különösen körültekintők, lévén jó eséllyel hosszú évekre szól az általunk választott névjegykártya tartó. A legkisebb dilemmát a méret jelenti, hiszen a névjegyek nagysága általában szabvány alapján kerül megállapításra. Bizonyos esetekben ettől persze eltérhetünk, ezért mindenképpen a tervezés fázisát követően kezdjük csak el felkutatni a számunkra ideális modellt.

Egyes kreatív darabok ugyanis olyan egyedi alakkal rendelkezhetnek, ami a szokványos tartóba nem feltétlen férne bele. Ilyenkor sem kell azonban elkeserednünk, mert a hatalmas kínálatban biztosan megtaláljuk az optimális darabot. Sokak számára nehéz kérdést jelent, hogy a bőrből, vagy inkább a fémből készült névjegykártya tartó mellett tegyék-e le voksukat. Előbbi vitathatatlanul elegánsabb, ám gyakori használat mellett valamivel kevésbé időtálló. Mindkét alapanyag kapcsán lehetőség van egyedi gravíroztatásra, tudniillik a mai modern, lézeres technológiával működő gépek bármelyikkel megbirkóznak. Döntsünk tehát aszerint, hogy melyik névjegykártya tartó passzol leginkább stílusunkhoz, hiszen ez a kiegészítő elsősorban a megjelenésünket erősíti.