Mivel fűtenek a magyar emberek?

A szeptemberben érkező váratlan hidegfront sokakat meglepetésként ért, így idő előtt kellett neki állni fűteni. Némely helyeken a fűtés nem indult el, melynek oka jellemzően az, hogy a fűtési rendszer ellenőrzése nem lett ellenőrizve. Egy felmérés során fény derült arra, hogy a magyar emberek milyen módon oldják meg a fűtést.

A magyar emberek fűtési szokásai kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Magyarországon hivatalosan október közepén kezdődik a fűtési szezon, azonban többször volt már rá példa, hogy már szeptemberben el kellett kezdeni a fűtést. Ha az előrejelzések alapján a hőmérséklet két egymást követő napon is tizenkét Celsius fok alá süllyed, esetleg egy nap alatt tíz fok alatti hőmérsékletet mérnek, abban az esetben elindítják a távfűtést. A magyar háztartások egy bizonyos részét váratlanul érte az előrehozott fűtési szezon. Jó példa erre Szegen, ahol negyven távfűtött társasházban nem indult el a fűtés, melynek oka, hogy a rendszer visszatöltéséről nem gondoskodtak a lakók. Szomorú hír, hogy a magyarok nagy része úgy vág neki a fűtési szezonnak, hogy a fűtési rendszer és a hőszigetelés egyáltalán nincs jó állapotban.

A legnépszerűbb fűtési alternatíva a mai napig a földgáz. Ennek ára manapság igencsak drága, ezért érdemes átgondolni, ha esetleg meghibásodik a gázkészülék, hogy felújítja, esetleg a csere mellett dönt. Ezenkívül a fával való fűtés is nagy népszerűségnek örvend, amivel az a probléma, hogy meglehetősen környezetszennyező alternatíva. Ezenkívül pellettel is sokan fűtenek, nekik a költségeik körülbelül felével nagyobbak a fával fűtőkéhez képest. Szerencsére sokan vannak azok is, akik megújuló energiaforrásokkal gondoskodnak otthonuk melegéről. Egy biztos, bármilyen alternatívával fűt, nagyon fontos évente ellenőriztetni a fűtési rendszert.