Átmehet az autó a műszaki vizsgán, ha a check engine lámpa világít?

Egyik autós sem szeretné megtapasztalni, hogy a műszerfalon felvillan az apró világító ikon, mely egyértelműen jelzi, hogy a motor valamelyik alkatrésze meghibásodott. A többség jellemzően ekkor arra gondol, hogy mennyire drága a javítás, illetve világító check engine lámpával át lehet-e csúszni a műszaki vizsgán. A választ az alábbiakban megosztjuk Önnel.

A világító check engine lámpával kapcsolatban itt érhet el bővebb információkat! Azt már az elején szeretnénk leszögezni, hogy nagyon fontos figyelembe venni az autó jelzéseit. Az évek során az alkatrészek elhasználódnak, meghibásodnak, így ki kell őket cserélni, helyre kell hozni a problémát. A meghibásodásnak számos jele lehet, például a furcsa zajok vagy az autó vezetés közben tapasztalt szokatlan problémák. A legegyértelműbb jelzés azonban mindenképp az, ha a műszerfalon felvillan egy kis ikon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan hajlamosak halogatni a javítási munkálatokat, főleg abban az esetben, ha a meghibásodás nem befolyásolja közvetlenül az autó működését. A check engine hibajel motorhibát jelez, viszont felvillanhat akkor is, ha a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek nem megfelelően működnek.

Érdemes törekedni a szinte tökéletes állapotú autó fenntartására, így az autó biztosan megfelelően fog működni és amiatt sem kell aggódni, hogy a műszaki vizsgán nem engedik át. A műszaki vizsgára két évente sort kell keríteni, ahol az autónak mindenképp jól kell teljesítenie. Márpedig ebben nem fér az bele, hogy a műszerfalon világítson valamelyik ikon, különösen a check engine nem. Ha valójában nem áll fenn a probléma, csak a visszajelző szenzor nem megfelelő működése miatt ég a lámpa, abban az esetben sem fog átmenni a gépjármű a műszaki vizsgán. Ha szeretne átmenni a műszaki vizsgán az autóval, akkor mindenképp ki kell javítani a fennálló problémákat!