Mit kell tudni a luxus arckrémek kapcsán?

A luxus megnevezés általában a gazdagságot és a nagyon magas árakat juttatja az emberek eszébe. A kozmetikumok kapcsán is könnyű azt luxus kategóriásnak ítélni, amelyek drágák és amelyeket a hírességek használnak. Na, de pontosan mitől nevezhető luxusnak egy arckrém.

Luxus arckrém esetében nem a marketinget, a csomagolást vagy az árat kell nézni. Legalábbis nem abban az esetben, ha szakmai szempontból ítéljük meg a terméket. Szakmai szempontból egy termék alapértékét a hasznosulásának mértéke, tisztasága és az összetevők minősége határozza meg. Továbbá ezt egészítik ki az extra hatóanyagok. Az arcápoló kozmetikumok feladata a bőr védekező képességének erősítése, a hidro-lipid réteg pótlása és a fényvédelem. A luxus kategória kapcsán érdemes tudni, hogy akár egy természetes bőrápoló is tartozhat ebbe a kategóriába. A természetes bőrápoló arckrémek esetében alapkövetelmény, hogy a termék jótékony, tiszta és vegyszermentes alapanyagokat tartalmazzon. A bőrápoló alap kozmetikumok általában vizet, egy jó alapolajat, bőrbarát emulgenst és két-három százalék hatóanyagot tartalmaznak, mint például fényvédők, növényi kivonatok, vitaminok és illatosítók.

A luxus kategóriás bőrápoló kozmetikumok esetében a hatóanyagok aránya akár tíz-húsz százalék is lehet. Ezek a hatóanyagok növényi kivonatok, antioxidánsok, vitaminok és illóolajok. Az igényesebb kozmetikum gyártók természetazonos parfümöket, de akár illóolajokat is alkalmaznak a kozmetikum megalkotása során, de általánosságban az egyszerűbb gyártók inkább parfümöket használnak illatosítás céljára. Az arcápolás csúcsát a hatóanyagkozmetikumok jelentik. Ezek alapját a bőrazonos kozmetikumok jelentik, amelyekre a modern hightech hatóanyagok épülnek, amik elősegítik a kozmetikumok hatékonyságának növelését.