Mit érdemes tudni a termelői méz kapcsán?

A mézet már régóta előszeretettel fogyasztja az emberiség, sőt előnyeit is viszonylag hamar felismertük. Nagyanyáink is szívesen fogyasztottak napi egy kanállal, hogy támogassák az immunrendszerük és hamarabb kigyógyuljanak a különféle légúti megbetegedésektől. Viszont a manapság kissé megosztja az embereket.

Termelői méz fogyasztása nem csupán egészséges, de ízesítésre is kiválóan alkalmas. Az üzletek polcain temérdek típusú édesítőszer található, mesterséges és természetes egyaránt, ráadásul különböző halmazállapotokban. Azt, hogy melyik kerül a kosárba, többnyire az ár és az igény dönti el. A legismertebb természetes édesítőszer hazánkban a méz. Bár a juharszirup is kezd teret hódítani, azonban annak eltarthatósága rövid, s ízvilágát tekintve sem rendelkezik olyan széles skálával, mint a méz. Emellett pedig bár ásványi anyagot tartalmaz, vitaminokban nem bővelkedik. A méz tökéletesen helytáll édesítőszerként, viszont érdemes tisztában lenni azzal, hogy nem szabad korlátlan mértékben alkalmazni, ugyanis alapvetően a méz is magas cukortartalommal rendelkezik. Ha túlzásba visszük a fogyasztását, azzal nem leszünk előrébb. Az édesítőszerek nem ördögtől valók, helyesen használva nagyon előnyösek és egészségesek. Ha cukorbetegségben szenvedünk, akkor különösen óvatosan kell bánnunk az édesítőszerekkel, legyen szó bármelyikről és figyelni kell a helyes mennyiségre. A méz számos előnyei közé tartozik, hogy valamivel alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a finomított cukoré, így a vércukorszintet kevésbé emeli meg, éppen ezért építik be sokan étrendjükbe, mindennapjukba.

A termelőtől való méz rendelés ideális választás, ha szeretnénk természetes, minőségi módon támogatni az immunrendszerünk. A méz egy olyan csodaszer, mely nem csak belsőleg alkalmazható. Rég felfedezték, hogy tökéletes gyógyír a sebkezelésre, továbbá bőr regeneráló, bőrlágyító hatással is bír. Az ókori Egyiptomban Kleopátra sem csupán tejjel töltette fel szolgáival a kádját. Az egyik fő alkotóelem már akkoriban is a méz volt! Emellett pedig a házi készítésű hajpakolások alapanyagaként is kiválóan alkalmazható. A mezker.hu weboldalról bárki könnyedén megvásárolhatja magának a meghűlési panaszokat enyhítő, bőrfeszesítő, aranyszínű, ragacsos csodaszert. A mézcsomagolás széles választékban elérhető. Az egyszerűen kibontható, kis tasakos méz praktikussága miatt nem csak az otthoni környezetben segíti a mindennapokat, hanem akár vendéglátóipari egységekben is. Mivel egy adagot tartalmaz, maszatolás nélkül, egyszerűen fogyasztható akár italban, akár pékárura csorgatva. Mindez darabonként, vagy akár 30-60-100 db-os csomagokban is beszerezhető a Huszti és Társa Kft. jóvoltából. A vállalkozás repertoárjában olyan különleges méz fajták lelhetők fel, mint a krém méz -mely állaga miatt nem kristályosodik be-, a kakukkfüves gyógyméz vagy a mézes dió. Aki ajándéknak szánna egy üveg mézet, megteheti, hiszen ezzel valami egészséges édességet adhat, s ha egy maci gyertyával feldobná a csomagot, arra is van lehetősége. A rendelési igény telefonon és az interneten is egyaránt leadható. Támogassák a magyar méhészek munkáját azzal, hogy termelői mézet választanak!