Mire ügyeljünk a macska táp kiválasztása során?

Ha szeretnénk, hogy kiscicánk boldog és egészséges legyen, akkor elengedhetetlen, hogy minőségi tápot vásároljunk. A hatalmas kínálatnak köszönhetően bőven van miből válogatni, azonban nem könnyű eldönteni, hogy melyik típus felel meg a leginkább kiskedvencünk igényeinek.

Macska táp vásárlás előtt alaposan át kell gondolnunk, hogy milyen szempontok alapján döntünk. Sokan elsősorban az árat tartják szem előtt, azonban, ha így teszünk, akkor biztosan nem biztosítjuk kiskedvencünk számára a szükséges tápanyagokat. Vannak gazdik, akik a konyhai maradékot is gond nélkül odaadják az állatnak, azonban ez nem csak felelőtlenségre vall, hanem rendkívül veszélyes is. Jobb, ha nem a kedvencünknek szánt eledelen spórolunk, főleg, ha hosszú távon szeretnénk élvezni cicánk társaságát. Válogathatunk száraz és nedves tápok közül egyaránt. A legtöbb gazdi kombinálja a kettőt, annak érdekében, hogy az állat biztosan hozzá jusson minden fontos tápanyaghoz. Ez egy jó módszer, hiszen a kizárólag nedves táppal vagy konzervvel történő etetés egyáltalán nem előnyös, hiszen ezeknek az élelmiszereknek jelentős része víz. A tápanyag összetételt tekintve a legelőnyösebb, ha az eledel magas fehérje tartalommal rendelkezik.

Az összetevők és a tápérték táblázat átnézése nagyon sokat segít, hogy helyes döntést hozzunk. Ráadásul ennek alapján az egyes termékeket is könnyen összehasonlíthatjuk. Nagyon fontos, hogy vegyük figyelembe, hogy az állat milyen egyéni igényekkel, termettel rendelkezik. Egy idős cicának egészen más igénye van, mint egy fiatalnak. Ha a macska valamilyen allergiával vagy betegséggel küzd, akkor azt is szem előtt kell tartani. Ha megvan a megfelelő minőségű cicatáp, akkor már csak a mennyiségre kell figyelni, hogy az állat ne éhezzen, de ne is legyen túletetve.