Mire ügyeljünk a beton távtartó alkalmazása során?

Nagyobb építkezések során, vasbeton gerendák, oszlopok vagy falak kivitelezésekor a siker érdekében jó néhány tényezőt szem előtt kell tartani. Az ingatlanok alapjait jelentő szerkezeti elemek kapcsán ugyanis nem csak a felhasznált alapanyagok minőségének, de a stabilitásnak és az időtállóságnak is hatalmas szerepe van.

Előbbi kapcsán óriási segítséget jelent a beton távtartó alkalmazása. Ezek az építőipari eszközök azt a célt szolgálják, hogy az azonos méretű elemek egyforma távolságban helyezkedjenek el. Ez természetesen akár beton távtartó nélkül is megoldható lenne, ám sokkal nagyobb munka árán, így az eszköz használata nem csak az elkészült alap minőségére van nagy hatással, de a költséghatékonyságra is. Tudniillik így jócskán lerövidülhet az egyes fázisok időigénye, ami egy ilyen komplex, jelentős munkaerőigénnyel bíró folyamat esetében kardinális kérdést jelent. Ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindig a kivitelezés fő jellemzői alapján válasszunk a különböző módozatok közül.

A beton távtartó kínálat ugyanis meglehetősen szélesnek mondható. Ez nem csak a különböző méretek kapcsán van így, de az anyagukat, ezzel együtt pedig a felhasználhatóságukat tekintve is. A cél természetesen minden esetben ugyanaz, egész pontosan a különféle szerkezetek állékonyságának megerősítése. Kisebb méretek vonatkozásában, mint amilyen például egy falazat, a műanyag beton távtartó jelenti az ideális megoldást. Ezek olcsók, könnyen megmunkálhatók és a telepítésük sem igényel túlzott energiabefektetést. Ellenben amikor ipari méretekről van szó, akkor kardinális kérdést jelent a teherbírás. Ilyenkor a vasbeton kivitel mellett ajánlott letenni a voksunkat, tudniillik ez biztosítja a legnagyobb stabilitást és még a legkomolyabb igénybevétel esetén is kellő ellenállással rendelkezik.