Minőségi mixerbeton profiktól!

A beton szilárdságát font/négyzethüvelyk vagy kilogramm/négyzetcentiméter mértékegységekben mérik, amely egy adott korú vagy keménységű minta összetöréséhez szükséges. A beton szilárdságát befolyásolják a környezeti tényezők, különösen a hőmérséklet és a nedvesség.

Mixerbeton várja önt is a betonar.hu weboldalra látogatva, tehát nézzen be hozzánk még ma és megtalálhat minden információt, ami a mixerbetonnal és az online rendeléssel kapcsolatos. A keveréknek éppen annyi vízzel kell rendelkeznie, hogy minden aggregátumrészecske teljesen körül legyen véve a cementpasztával, hogy az aggregátum közötti terek kitöltve legyenek, és hogy a beton elég folyékony legyen ahhoz, hogy hatékonyan lehessen önteni és szétteríteni. Egy másik tartóssági tényező a cement mennyisége az adalékanyaghoz viszonyítva. Ahol különösen erős betonra van szükség, ott viszonylag kevesebb lesz az adalékanyag.

Ha hagyjuk idő előtt megszáradni, egyenlőtlen húzófeszültségeket tapasztalhat, amelyek tökéletlenül megkeményedett állapotban nem ellenállhatnak. A keményítés néven ismert eljárás során a betont öntés után egy ideig nedvesen tartják, hogy lassítsák a keményedéskor fellépő zsugorodást. Az alacsony hőmérséklet szintén hátrányosan befolyásolja az erejét. Ennek kompenzálására adalékanyagot, például kalcium-kloridot kevernek a cementhez. Ez felgyorsítja a kötési folyamatot, ami viszont elegendő hőt termel a mérsékelten alacsony hőmérséklet ellensúlyozására. A nagy betonformákat, amelyeket nem lehet megfelelően lefedni, nem öntik fagypontba. A beágyazott fémre (általában acélra) keményített betont vasbetonnak nevezik. Amennyiben további részleteket olvasna, nézzen be a betonar.hu weboldalra és itt rengeteg infót tudhat majd meg.