Milyen egy mindent tudó, tökéletes étkészlet?

A modern és klasszikus konyhákban is elengedhetetlen egy tökéletes étkészlet. Az étkészlet, mely különböző tányérokból és leveses tálból áll, mindenki konyhájában megtalálható. Az étkészletek, tányérkészletek részei a desszertes tányér, lapos tányér, leveses tányér. Egy jó étkészletben minden fogáshoz tökéletes tányérokat találunk.

A legnépszerűbb étkészletek, tányérkészletek anyaga porcelán, kerámia és üveg. A porcelán és a kerámia nem azonos. A porcelán az úgynevezett, finom kaolin anyagból készül, égetéssel. A XV-XVI. században még ritkaságnak számított és nagyon nagy értéket képviselt egy porcelánedény. Mára már mindenki számára

A kerámia egy víztartalmú agyagszilikát, amely a talaj legfinomabb szemcséit alkotó ásványi anyag. Égetéssel a benne lévő nedvességet elveszíti, ettől pedig megkeményedik. A kerámia gyártás legfőbb alapanyagai az étkészletek, tányérok. Egy kerámia étkészlet, tányérkészlet mindenki konyhájában fellelhető.

Étkészletet, tányérkészletet minden nap használunk. Reggelinél, ebédnél, vacsoránál is. Sokunknak van egy hétköznapi étkészlete és van egy féltve őrizgetett, ünnepi tányérkészlete.
Amikor családi összejövetelek vannak, akkor elsősorban a szebbiket, értékesebbet vesszük elő és terítünk meg vele a családi asztalon.
Minden háziasszonyt büszkeséggel tölt el a szépen megterített étkezőasztal.

Étkészlet
Étkészlet

Milyen egy tökéletes tányérkészlet?

Minimum 6 db-ból állnak a különböző tányérok:

  • 6 db leveses mélytányér
  • 6 db nagy lapos tányér
  • 6 db desszertes tányér
  • 1 db nagy leveses tál

Színében, mintájában illik a család stílusához. Ez miért fontos? Hogy jó érzéssel üljünk az asztal köré, csodálva a szép porcelán, vagy kerámia tányérokat az étkezés alatt. A fehér tányér például étvágyhozó, a zöld pedig a békesség megteremtője. Piros étkészletből nem túl jó enni, az ugyanis kicsit idegesítő szín.
Vannak a manapság nagyon népszerű VINTAGE stílusú étkészletek is. Ezek jellemzője az apró kis virágminták, a levendula, a rózsa kedves hangulata.

Egy tökéletes étkészlet sokak szerint fehér színű. Ez a klasszikus szín minden alkalomhoz illik, ha pedig valaki mégis kissé unalmasnak tartaná, akkor feldobhatja egy szép színes szalvétával és különböző dekorációkkal az asztalon. A fehér nagyon jól kombinálható az élénk színekkel.

Születésnap, évforduló, bármilyen nagy esemény vár ránk, egy gyönyörű étkészletnek mindenképpen lennie kell a konyhaszekrényben, vagy a vitrinben.

Ha közeleg egy fontos esemény, mihamarabb szerezz be Te is egy pazar tányérkészletet, amit féltve őrizhetsz és büszkén terítheted meg vele asztalod.