Minőségi autó akkumulátor kapható az alkatreszek.hu webáruházban!

A mai személyautó akkumulátorok alig igényelnek némi karbantartást. Nem kell tölteni vagy rendszeresen foglalkozni velük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem kell vele foglalkozni vagy, hogy idővel nem mehet tökre az akkumulátor. Ha ez bekövetkezik, akkor érdemes az alkatreszek.hu webáruházból beszerezni az újat!

Minőségi autó akkumulátor kapható nagyszerű árakon az alkatreszek.hu webáruházban! Manapság általánosságban a legtöbb gépjárművet savas ólomakkumulátorral gyártják, melyek névleges cellafeszültsége 2 Volt. A legelterjedtebb és legnépszerűbb 12 voltos személyautó akkumulátor összesen 6. sorosan kapcsolt cellát tartalmaz. Az akkumulátor fontos szerepet tölt be a gépjárműben, ugyanis többek közt energiát szolgáltat indításkor az elektromos önindító motorhoz, ezzel meghajtva a benzines-, vagy dízelmotor főtengelyét, aminek következtében beindul a motor működése. Ezenkívül a személyautó akkumulátor további feladata gondoskodni az autó elektromos segédberendezéseinek ellátásáról. Elsősorban abban az esetben, amikor az autó motorja által meghajtott áramfejlesztő még nem működik.

Érdekesség és egyben hasznos információ, hogy a személyautó akkumulátorának alapvető szerkezete az elmúlt egy évszázad során nem változott. A legelső autómodellek is olyan ólom-oxid és ólom lemezekkel készültek, melyek elmerülnek a kénsav vizes oldatába. Ez az alapelv mindössze annyit formálódott az elmúlt évek folyamán, hogy a lemezekre a legújabb akkumulátorok elektrolit szövetbe itatnak. A személyautó akkumulátoroknak nem tesz jót a hosszú időn keresztül való egy helyben állás. Idővel biztosan lemerül. Ha bővebb információkra van szüksége, esetleg szeretne személyautó akkumulátort vásárolni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!