Milyen szempontokat vizsgáljunk az ékszertartó kiválasztásánál?

A tárolás általában komoly kihívást jelent mindenki számára, ráadásul ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre több holmink, amiknek aztán még nehezebb megtalálni a megfelelő helyet. Ez egy ördögi kör és a káoszon csak úgy lehetünk úrrá, ha rendszerezünk, ez pedig még az apróságok esetében sem elkerülhető.

Ezért aztán egy ékszertartó használata még akkor is különösen ajánlott, ha csak néhány csecsebecsével rendelkezünk. Különösképp azért, mert ezek az olykor apró dísztárgyak nagyon könnyen elkeverhetők, ráadásul gyakorta eszmei értékkel is bírnak, így elvesztésük kifejezetten fájó lehet. Azt is tartsuk szem előtt, miszerint ezek a finom kidolgozottságú kiegészítők meglehetősen sérülékenyek, így szabadon tartani őket nem kifejezetten jó ötlet. Persze a nemesfém utólag javítható, de az már sosem lesz olyan, mint eredetileg volt. Egy optimális méretű és elrendezésű ékszertartó használatával ezeket a problémákat könnyedén elkerülhetjük, mindössze elkötelezettnek kell lennünk és persze az sem árt, ha jól meggondoljuk vásárláskor, milyen tulajdonságok is fontosak számunkra.

Tudniillik miképp a használati tárgyaink nagy részénél, úgy az ékszertartó esetében is helytálló az a megállapítás, hogy csak akkor fogjuk rendszeresen alkalmazni, ha az nem jár semmiféle kényelmetlenséggel. Ehhez azonban az kell, hogy a tároló pont megfelelő méretű legyen, így abban minden csecsebecsénk gond nélkül elférjen. Emellett az sem árt, ha külön rekeszek vannak a nyakláncoknak, gyűrűknek és fülbevalóknak, így biztosan nem keverednek – vagy rosszabb esetben csomósodnak – össze. Ugyancsak érdemes nagy hangsúlyt fektetni az ékszertartó anyagára. A fém némileg tartósabb, ám az üveg ezzel szemben átlátszó és nagyban megkönnyíti a keresést. Egy ilyen ékszertartó főképp akkor szerencsés választás, ha rengeteg kiegészítővel rendelkezünk.