Milyen anyagú bögre az ideális?

A különböző étkészletek, tányérok, poharak kiválasztásánál általában a kinézetre helyezzük a fő hangsúlyt, hiszen a megjelenésnek óriási szerepe van. Ugyanakkor ezen kívül egyéb kritériumokat is figyelembe kell venni ahhoz, hogy hosszú időn át megelégedéssel használjuk az adott kiegészítőt.

Nincs ez másképp egy bögre esetében sem. A megkapó dizájn persze életbevágó, lévén csak azt a darabot fogjuk rendszeresen használni, ami valóban tetszik is. Ezzel együtt például az is kardinális, mekkora mérettel rendelkezik a választott modell, tudniillik ez alapjaiban határozza meg a használhatóságot. Ennek meghatározása szerencsére nem jelent túl kihívást, hisz elsősorban csak azt kell átgondolnunk, milyen italok fogyasztására lesz jellemzően használva a bögre. Amennyiben csak kávét, netán kisebb mennyiségű teát iszunk majd belőle, akkor célszerű egy hagyományos, 2,5 deciliteres módozat mellett letenni a voksunkat. Ez jól kezelhető, mindenhol kényelmesen elfér és az egy kézzel történő, biztos fogása is adott.

Természetesen eltérő igények esetében bátran válasszunk ennél nagyobb, vagy kisebb típust. Azt azonban feltétlenül tartsuk szem előtt, hogy egy méretesebb példányból akár levest is ehetünk. Ezek a jellemzők tehát igen fontos szerepet játszanak a kényelem szempontjából, ám van még egy tulajdonság, amire aránylag ritkán fektetnek elegendő hangsúlyt. ez pedig nem más, mint az anyag. Tudniillik egyáltalán nem mindegy, miből is készül a bögre. A legelterjedtebb megoldásnak a porcelán, illetve az üveg számít, ezek előállítása alacsony költséggel jár és alapvetően strapabírók, nem jelent gondot a komolyabb, hirtelen hőingadozás sem. A fém bögre akkor jelenthet optimális alternatívát, ha fontos a törhetetlenség, illetve kempingezésnél, kirándulások alkalmával is sokkal praktikusabb ezek használata.